handdator

Visa fullständig version : Greven duktig på datorer????



nisse 8
2007-03-07, 11:30
Vet att jag skulle ha skickat personligt men kanske kan det hjälpa andra så jag kör här.

Är du duktig på datorer Greven?
Jag håller på att sätta fart på en gammal dator som är helt ok men utan internet och till frågan. Hur vet jag i vilken kretskortshållare(heter det så) jag sätter kortet.
Erkänner att jag är usel innom data men kanske inte så underligt när man sysslar med flaskor och glas från svunna tider:rolleyes:

Ballonggreven
2007-03-07, 11:37
Jag vet hur min egen dator funkar när den funkar. ;)
Däremot vad som sker innanför skalet eller hur - gud förbjude - en PC (hurrrv!) opererar är mig totalt främmande.

Här finns säkert andra som kan hjälpa dig.

cjf
2007-03-07, 11:38
Nu är det ju så att hr Greven är en hängiven Mac-anhängare, så jag är inte säker på att han är så inne på dylika ting, eller? ;)

I vilket fall, vad är det för typ av kort du vill ha in? Är det ett nätverkskort? Generellt sett (och detta sägs tyvärr utan garantier) så gäller regeln att om kortet passar fysiskt så är det rätt plats...

Har du provat att söka på nätet? Sist jag byggde dator för ett par år sedan fanns en massa bra guider tillgängliga, bland annat på PC för Allas hemsida.

nisse 8
2007-03-07, 11:47
Tack ändå för svar Greven:D

Inte nätverkskort utan för att ta emot och skicka signal från modemet, detta är inte lätt för mig att förklara då jag nog har samma nivå på min datorkunnskap som Hr Greven:p
Men jag kollar lite om det passar in någonstans, med hammare och tång ska det nog gå:D

cjf
2007-03-07, 11:48
Är det ett bredbandsmodem? I så fall är det nog ett nätverkskort det handlar om ändå... ;)

nisse 8
2007-03-07, 11:53
Ja....kanske det står D-link DFE-530TX REV-C1 på det om det säger dig något?
Vi har ADSL Modem.

cjf
2007-03-07, 11:55
Det är ett nätverkskort. Vanligen finns det en radda med likadana platser (har för mig att de heter PCI-platser) på moderkortet där detta kort passar in. Det ska inte spela någon roll vilken av de platserna man använder. Jag avråder dock bestämt från bruk av våld...

nisse 8
2007-03-07, 11:59
Det är ett nätverkskort. Vanligen finns det en radda med likadana platser (har för mig att de heter PCI-platser) på moderkortet där detta kort passar in. Det ska inte spela någon roll vilken av de platserna man använder. Jag avråder dock bestämt från bruk av våld...

Närå inge våld, lite tryck från en tand från grävskopan bara:eek:
Du menar att datorn letar på denna tingest alldeles själv bara jag sätter den på plats??

cjf
2007-03-07, 12:03
Japp, om datorn (och operativsystemet) inte är alltför gammal borde den självmant upptäcka det nya kortet.

nisse 8
2007-03-07, 12:06
Första stället jag provade passade fint, ska nu prova slå i gång den så får vi se:D

nisse 8
2007-03-07, 12:50
Allt klart i datorn men kommer inte ut på internet:( någon inställning som ska göras som jag inte k..host:D

cjf
2007-03-07, 13:25
Det är det säkert, men sådant brukar tyvärr variera från leverantör till leverantör och från hårdvara till hårdvara... Har du kollat dokumentationen?

nisse 8
2007-03-07, 13:34
Kortet är gammalt så lådan är borta men jag ska söka på nätet om jag hittar nått matnyttigt.
Allt verkar fungera för lamporna blinkar som dom ska så det är nog bara finjustering med hammare kvar:)

Peter S
2007-03-07, 13:48
Jag tror att inställningar för att komma ut på nätet finns i handboken som du fått från Internet-leverantören...

nisse 8
2007-03-07, 14:07
Nu är jag ute med den gammla datorn men får hela tiden skriptfel när ny sida besöks??????????????

cjf
2007-03-07, 14:23
Kan det vara så att den gamla datorn har en gammal version av webbläsaren?

nisse 8
2007-03-07, 14:29
Jag provar köra Windows update men kommer inte in på deras sida, det är en 98:a så den borde fungera men den är väl inte uppdaterad på ett antal år.

cjf
2007-03-07, 14:30
Har de inte stängt ned all support för 98:an? Jag är rädd för det nämligen...

nisse 8
2007-03-07, 14:33
Det verkar så, jag sökte via Google och kom in den vägen men dom kunde inte hjälpa till:(

Peter S
2007-03-07, 15:01
Hämta bara hem en ny bläddrare (browser). Prova Mozillas Firefox, t.ex...
Du verkar ju fixa det här bra!

nisse 8
2007-03-07, 15:11
Vilken version 1.5 1.7 2.0?

Janne R
2007-03-07, 15:13
Sen behöver du få hem lite olika prylar till datorn som har tillkommit på nätet sen du körde med den senast. Flash,java, Shockwawe m.m. Då försvinner nog meddelanden om scriptfel. Prova också att sänka säkerhetsnivån något.
Internet explorer 6 funkar väl på 98:an också tror jag.

cjf
2007-03-07, 15:21
Jag hade nog övervägt att lägga ett par hundringar på att uppgradera till win XP, det har som Janne säger hänt en hel del på Internet sen 98:an var ny. Det brukar gå att få begagade (legala) paket på Tradera för sisådär 3-400 kr, och om bara hårdvaran klarar av det så slipper man en hel del av de här problemen...

nisse 8
2007-03-07, 15:48
Jag gav upp med gammeln för i dag, väntar på ny dator och har väntat i 2 månader snart så gammeln får bli arkiv i framtiden.
Jag fick i gång internet och det tycker jag var ganska bra för att vara mig:D