Dec 04

Väldoft sprider sig i köket när julens saffransskorpor gräddas. Vi serverar dem naturligtvis på Signe Persson-Melins underbara porslin Blå Primeur!

Recept, se nedan.

100 g smör
1 kuvert saffran
50 g grovhackad mandel
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl hackade russin
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och rör sen i saffran, hackad mandel och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smörblandningen försiktigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och russin. Tillsätt blandningen lite i taget och arbeta ihop till deg (jag tyckte det behövdes ytterligare lite mjöl). Rulla degen till tre längder. Lägg på papper och platta till lite. Grädda ca 20 min. Skär genast längderna i smala sneda bitar, rosta med snittytan uppåt i 175 grader i 10 minuter, men vänd och rosta andra snittytan efter halva tiden. Stäng av ugnen, låt rosta ytterligare med ugnsluckan på glänt.

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

 

2 Responses to “Retrobloggarnasjulkalender Lucka 4”

 1. Carina says:

  Hej Carina!
  Jag har sett att du har eller har haft Aladinlyktor från Höganäs och jag skulle behöva en gummipackning till min Aladinlykta som har 60 cm i omkrets. Har du möjligtvis en sådan att sälja?
  Jag önskar att jag bodde närmare så att jag kunde besöka din fina butik.
  Med vänlig hälsning
  Carina

 2. admin says:

  Hej! Nej några extra gummipacknigar har jag inte, däremot kan du utan problem använda din lykta utan denna packning!

Leave a Reply

preload preload preload