Aug 05

Kan börja med att säga, tycker ni att det är knepigt att tapetsera vanliga rum – då ska ni nog låta bli att tapetsera små dockhus! Tycker ni dessutom att det är jobbigt att klä om möbler – då ska ni definitivt inte klä om små dockhusmöbler!

För många år sedan köpte jag upp en ansenlig massa sminkväskor från 50/70-talet och en del av dem hade inte tålt åren av lagring, utan plasten och skumgummit invändigt, hade smulats sönder. Alla dessa väskor har jag vid ett flertal tillfällen varit på väg att kasta, men ångrat mig i sista stund. NU kom de äntligen till användning! Tyget kan ju användas till att klä om små dockhusmöbler med.

DSC_0433

Här är en soffa och en fåtölj från 60/70-talet som jag tyckte var anskrämligt fula.

DSC_0439

En sönderklippt sminkväska och plötsligt var soffan som ny.

DSC_0441

Här är vardagsrummet i mitt 70-talshus, ännu inte helt klart, men på god väg. Lyckades förminska Sture Johannessons Haschflicka och skriva ut så att det blev en passande affisch på väggen.

IMG_8573

Resten av vardagsrummet. Jag tänkte att vad vore ett 70-talshem utan pinnvävsjalusier!

IMG_8574

Ja så långt har jag hunnit med mina dockhus. Det tar tid men är väldigt roligt!

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

8 Responses to “Sminkväskor, pinnvävsjalusier, haschflicka och dockhus!”

 1. Linda says:

  Helt fantastiskt, underbara små tidskapslar. Kram

 2. Anta Snaque says:

  Roligt, spännande inredningsobjekt. Och inga flyttbestyr!
  Trevlig helg!

 3. Nej och inga tunga lyft heller! =)

 4. Fantastiskt fint. Vilken strålande ide! Förresten mina favorit sminkväskor , ångrar jag intr köpte många fler. Gillar tapeten också.
  Du är kanon duktig på att inrdda 🙂
  Kram

 5. Susanne says:

  Vilken härlig blogg jag hittat:)

  Älskar Lundby dockskåpen. Har gett bort mitt till brorsbarnen som har mycket glädje av det:)

  En fråga. Jag har lyckats hitta 6 felfria, och två något defekta (en har spricka invändigt i foten, som syns uppifrån, men som ej känns på utsidan, samt en som måste limmas i foten), stora vinglas från Iittala på en gårdsloppis för typ inga pengar alls. Det är Senator med två ringar (ser ut som Festivo med två ringar), och tror att glasen också kan kallas Senator Festivo). Design Timo Sarpaneva. Alla 8 glasen är signerade TS.

  Jag hittar knappt de stora glasen med två ringar när jag söker på nätet, men de med en ring (lite mindre glas) hittar jag många av. Beror det på att de med två ringar är mer ovanliga, eller bara att de är mindre populära?
  Vet du ungerfärligt värde per glas?

  Vore tacksam för hjälp att få veta ungefärligt värde, trots att jag tänkt mig att behålla dem:)

  Jag har en bild på ett av dem, inlagd idag 8/8-16 på Instagram @sussieak
  Om du behöver se dem.

  Mvh
  Susanne

 6. Tack Safija! Minns du namnet på tyget?

 7. Tror inte att det är Senator eftersom du säger att där är 2 ringar.

Leave a Reply

preload preload preload