Jul 28

Eftersom jag är sjukskriven en längre tid, så måste jag göra något för att dagarna inte ska bli helt meningslösa. Jag är ju inte den som klarar av att sitta och rulla tummarna precis.

Under flera år har jag samlat på mig gamla Lundby dockhus och även ett dockhus från Micki. När jag har hittat gamla roliga möbler, så har jag även köpt på mig dem. Dock har det varit ett mycket vilande projekt och sakerna/husen har bara ställt på hög. NU däremot hade jag tänkt ge mig på att renovera dem och ge dem ett “nytt” innehåll. Än så länge har jag bara vaga idéer om hur de ska bli när de är färdiga  kanske ett 1950-talshus, ett 1960-talshus och ett 1970-talshus!?

 

Här är alla husen.

DSC_0438

 

Här är en liten del av alla möblerna.

DSC_0442

 

Huset som ska bli mitt första att “sätta tänderna i” är Micki-huset. Golven är jättefina, speciellt köksgolvet!

DSC_0438 (1)

 

Jag kommer framöver att visa hur det går med mitt arbete, hav tålamod – jag måste arbeta långsamt för att orka! =)

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

5 Responses to “Hus för småfolket”

  1. Vad roligt! Jag hade kvar mitt gamla dockskåp i källaren, men jag hade varit väldigt kreativ, målat tapetserat och grejat i unga år, förstört alltihop, haha, så jag gav bort det till en som skulle fixa till det 😀 Krya på dig!

  2. Tack Helena! Jag har tyvärr också sålt mitt barndomsskåp…

  3. Jenny says:

    Om möbleringsdrömmar…Höll på med det förut, med det blev lite “platskrävande”. Har dock två favoritskåp kvar, som jag inte kunde skiljas från. Se mer här: http://nittonhundrasextiofyra.blogg.se/category/gamla-dockskap.html

  4. Vad kul att få se dina dockhus, jättefina! =)

Leave a Reply

preload preload preload