Dec 22

Vill här dela min mans blogginlägg och med det önska er alla en underbar jul!

Originalinlägget hittar ni på Öhmans Mat & Vin

Med några dagar kvar till julafton ska det erkännas! Jag är en jultaliban. Inte så att jag hysteriskt firar alla julens helgdagar eller går i julottan. Men jag anser att det finns vissa rätt och fel i julfirandet. Och de som inte följer den rätta vägen är otrogna och smutsiga julgrisar.

 • Granen. Julgranen ska INTE bäras in och kläs till första advent. Inte ens till Lucia är det acceptabelt. De rättrogna klär granen på lillejulafton. Hur ska annars barnens ögon kunna tindra på julaftonsmorgon?
 • Dopp i grytan. Det heter dopparedan av en anledning. Det SKA doppas i grytan på julafton. Hårt tunnbröd ska det vara men även sydländska perverterade avvikelser som vörtbröd kan accepteras för julfridens skull. Men då ska det banne mig vara torrt. Doppvägran kan endast rättfärdigas med ett renande tvångsdop(p)
 • Skinkan. Jul = fläsk. Punkt. Kalkon och anka betraktas som oortodoxt men kan accepteras som komplement. Jag är medveten om att det finns religioner som inte tillåter fläsk, men de firar ju å andra sidan inte jul. Veganer har inte förstått julens budskap och får hitta på en egen högtid.
 • Julens färger. Julpynt och dekorationer kan ha många färger. Rött och grönt är de korrekta. Blått är accepterat. Silver och guld är pråligt men tillåts om övriga färger är representerade. Rosa och svart är INTE kosher och resulterar i indragna julklappar och saffransbannbulla.
 • Mumma. Till julmat ska det drickas mumma. Julmust sitter på mummans högra sida, men julmust light är ett satans bländverk. Öl är också en ren dryck, men den ska vara svensk, inget utländskt tillkonstrat. Coca-Cola är självklart bannlyst som en produkt från ondskans axelmakter. Att ställa xide x-mas på bordet är rent kätterskt.
 • Julklappar. Att vägra julklappar är att förneka julens existens och leder till evig fördömelse och skållning i het glögg. Julklapparna får heller aldrig delas ut förrän efter julbordet avnjutits, Bengt Feldreichs sista falska ton ljudit och de vuxna serverats kaffe och pepparkaka.

Så står det skrivet. I övrigt får man göra som man vill bara man inte skadar någon annan.

 

GOD JUL!

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

3 Responses to “Jultalibanens Budord”

 1. Anta Snaque says:

  Ha en riktigt skön och GOD JUL och ett härligt och GOTT NYTT ÅR!

 2. Martina says:

  Ojojojojoj….
  Men som Grinsch håller jag med. Ska det firas så ska det åtminstone firas rätt. 😉

Leave a Reply

preload preload preload