Dec 21

Fjärde Advent och bara några dagar kvar till julafton. Aldrig tänker jag så ofta på min barndom, som i juletider. Alla mina minnen är goda minnen av förväntan, glada människor och glädje.  Jag minns också att min mor alltid somnade i soffan till Kalle Anka, att hon var helt utarbetad förstod jag inte som barn, tyckte bara synd om henne som missade Kalle. Min fars stora bidrag till julstöket var att sätta granen i sin fot och att mala senapen – han var dock alltid vaken till Kalle Anka…

 

Hittade ett foto på mig när jag är ungefär 4 år (1964). Vi firade jul med mina kusiner i Örtofta. På bilden ser man att alla möbler är i teak, vackra tidstypiska gardiner, en Begonia i fönstret, julstjärnan i papper och hyacinterna på bordet.

Jag misstänker att jag har haft lite tråkigt i min väntan på tomten och att någon vuxen sagt åt mig att: -Du kan väl rita lite!

kalender 2

 

På denna bilden tror jag att jag är 5 år och vi befinner oss i vårt kombinerade arbetsrum/vardagsrum/TV-rum. Det är min bror som är tomte och jag måste säga att han mer ser ut som en rånare än som en tomte. I paketet jag får, misstänker jag att det finns Barbiekläder eller ett pussel.

kalender 1

 

 

Alla jular som jag minns från min barndom, var fulla av snö och is. Som vuxen misstänker jag att de minnena inte är riktigt sanna. Här är jag nog 4 år och har fått följa med min syster och svåger på en skridskotur. Eftersom jag inte hade skridskor fick jag nog låna en klubba som kompensation. Jag minns den fina, röda hemstickade tröjan med tillhörande lång luva som knöts med breda röda sidenband. Alla mina kläder, i stort sett, stickades eller syddes av min mor.

kalender 3

 

Med detta inlägg vill jag önska Er ALLA en Riktigt GOD JUL!

 

 

Här har ni alla Retroblogginlägg i vår julkalender!

Lucka 1   – Martina – Old shit & stuff

Lucka 2   – Helena – Retrotokig

Lucka 3   – Otilia – Fröken Otilias köksskåp
Lucka 4   – Jan – Form55
Lucka 5   – Emma – Tant Emmas bravader
Lucka 6   – Malin – Gestaltningstanten
Lucka 7   – Gitte – Gittes allehanda
Lucka 8   – Ann-Charlotte – Teak och Orkidéer
Lucka 9   – Anna – Retrolux
Lucka 10 – Liz – Undantaget i Hulebäck
Lucka 11 – Lovisa – Jag, en Loppista
Lucka 12 – Caroline – Fina fyndet 
Lucka 13 – Susanne – Vintage Spyglass
Lucka 14 – Yvonne – 50-talskeramik – Benny – Porslinsbloggen 
Lucka 15 – Erik – Faaglarna
Lucka 16 – Carin – Audrey Fenns fina
Lucka 17 – Ida – RetroIda
Lucka 18– Anna – Ljuva 50-tal
Lucka 19 – Cen – RETROknoppen
Lucka 20 – Stina – Allt det gamla goda
Lucka 21 – Carina – Precis en sån
Lucka 22 – Susann – Sussies fyndhöna
Lucka 23 – Erica – Mangania du älskade och lite till
Lucka 24 – Ebba – Pensionat Granath

Leave a Reply

preload preload preload