Nov 23

Eftersom det var längesedan vi retrobloggare hade en bloggutmaning, utmanade jag oss om att skriva om någon teknisk retropryl. Här är några retroprylar som är kära för mig och vissa används flitigt.

Ett sådant här våffeljärn hade mina föräldrar när jag växte upp på 60-talet och idag har jag ett likadant! Jag har provat andra tjusiga järn med teflonbeläggning och andra nya fina våffeljärn – men inget järn gör så fina och frasiga våfflor som just detta UFO-järn från Husqvarna!

Det är också många år sedan vi slängde ut vår moderna brödrost. Den nya brödrosten som åkte ut hade många tjusiga reglage och inställningar, men brödet blev aldrig rostat som vi ville ha det. Istället ersattes den av en gammal hederlig Elektro-Helius, typ 500. Här finns inga reglage eller inställningar, men brödet blir knaprigt och ljuvligt rostat. Dock får man inte vara lat och disträ om man ska använda denna sortens brödrost – den kräver både passning och att man vänder brödskivan.

b1

 

Nästa tekniska pryl är inget vi använder, men en present som jag gav min man av rent nostalgiska skäl. Det är en riktig lyxpryl från 70-talet och har nog kostat en rejäl slant då det begav sig!

b2

 

Den flotta portföljen innehåller en komplett språkkurs i franska inklusive kassettbandspelare i skinnfodral och hörlurar.

b3

 

Den sista prylen jag vill visa är en oanvänd borrmaskin från 60/70-talet, från Black & Decker som jag fick i julklapp för något år sedan.

SONY DSC

 

Den är så vansinnigt snygg att jag skulle vilja ha den någonstans så att jag såg den varje dag – men en borrmaskin som prydnad…

SONY DSC

 

Här är några andra bloggares bidrag:

Fröken Otilias köksskåp

Retroknoppen

Vintage Spyglass

Form 55

Retroida

Porslinsbloggen

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

9 Responses to “Blixtar och dunder – Tekniska under!”

 1. Tant Emma says:

  språkkursportföljen är ju helt underbar! 🙂

 2. Khina says:

  Härliga prylar med funktion och design. Kul med blogg utmaningar igen!

 3. Ja det var alldeles för länge sedan sist! Nu kommer ju iofs vår Adventskalender. =)

 4. Vilka underbara prylar!kassettbandspelaren är nostalgi!Bra blogg!

 5. Tack så jättemycket! =)

 6. Hans Nielsen says:

  Hej!

  Kul att se borrmaskinen. Jag har ett helt kit med oanvända tillbehör i orginalkartong. Saknar dock en borrmaskin! Maila mig gärna om du vill ha bilder! 🙂

  /Hans

 7. Tror att det räcker med denna =)

Leave a Reply

preload preload preload