Sep 10

Glasen som ni ser längst fram är Ruben ölglas och Ruben vinglas av Signe Persson-Melin för Boda. I vanliga fall brukar många reagera på att dessa glas är så stora, ölglaset 15,5 cm och vinglaset 13 cm.  Glasen ni ser bakom dem är däremot gigantiskt stora! Det största är 24 cm högt och 16 cm i diameter och glaset bredvid är 18,5 cm högt och har en diameter på 12 cm.

Det näst största glaset har jag stött på flera gånger och har då misstänkt att det kanske gjorts som skyltmaterial. Det största har jag däremot aldrig tidigare skådat!

 

1a

 

 

Tyvärr hade jag inget snapsglas hemma, det hade garanterat sett minimalt ut!

1b

 

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

10 Responses to “Gigantiskt Rubenglas!”

 1. Retrolux says:

  Jag tror att jag har ett sådant stort någonstans. Men kanske inte det allra största. Måste rota rätt på det!

 2. Wow! Det måste du ju leta fram!

 3. Majabella says:

  Snapsglasen är de enda som återstår i nån större mängd i mitt föräldrahem, de är över åttio nu och hade även både vin- och ölglasen. De känns ju för evigt, men de går att slå sönder trots sin robusta stil. Och diska till repig vithet i maskin förstås.

 4. Pia says:

  Har ett dussin av rött vitt och snaps inget ölglas dock

 5. Pia says:

  Inköpta på 1970 talet

 6. Ja oj vad jag stött på många Rubenglas som varit alldeles förstörda av maskindisk – jag blir ledsen när jag ser det!

 7. Använder du dem Pia?

 8. Chris says:

  Hej !
  Tror jag har två Ruben glas 15 cm . Hur kan jag veta att de är Ruben. De ser ut som de på bilden . Men mina e lite olika under foten och olika gropar i själva glaset . Kan det vara Ruben trots att de e lite olika ? ( små små olikheter ) . Tacksam för hjälp .

  / Chris

 9. Alla Ruben-glas är handgjorda så de kan omöjligen vara helt lika. Det som är enklaste sättet att avgöra, är att Ruben är drivna hela vägen upp vilket inte andra glas är.

 10. Chris says:

  Tack för svar . Svårt och avgöra då jag inte är så kunnig inom området. Syns att de är handgjorda och är kopia av dem på din bild. Så anar att det är Ruben.

Leave a Reply

preload preload preload