Jun 06

60-talsrummet var det första rummet som vi började renovera, men också det som tog längst tid att få i ordning. Vi fick rådet att sätta upp gipsskivor och jag kan säga att, nu har jag provat det och det tänker jag aldrig göra om! Aldrig någonsin kommer det in en gipsskiva i mitt hem igen!

60-början-2fot60-början

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu vill jag presentera 60-talsrummet!

60-1

 

Här är det!

60-2

 

Tapet med mönster Herbarium av Stig Lindberg och med inredning i vitt och turkos.

60-5

 

Golvlampa med skärm, som jag sytt i tyg med samma mönster som tapeten.

60-3

 

Stora ikoner pryder väggen. (Signe Persson-Melin, Stig Lindberg, Marianne Westman, Karin Björquist, Astrid Sampe).

60-4

 

Utsikt ut mot gården och köksträdgården.

60-6

 

Lite vackra saker att vila ögonen på!

60-7

 

Ikeas bord Lövet som nu nyproduceras.

60-8

 

Ja det var vårt somriga 60-talrum, som nu väntar på gäster ska komma och inta det. Vill ni boka rum gör ni det här: Blå Huset i Borrby

 

Vill du se hur vårt 50-talsrum ser ut – kika in här!

 

I morgon hade jag tänkt visa er hur Gemensamhetsrummet, som finns utanför rum 50-tal och rum 60-tal, ser ut.

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

 

 

8 Responses to “Blå Husets 60-talsrum”

 1. Maria says:

  Hur vågar ni att ha säng utan att ha något bakom huvudet? Då kommer snart tapeten vara förstörd av folks fettiga hår. Annars ett jättefint rum.

 2. Vi ska sätta upp bastmattor bakom gavlarna, har bara inte hunnit med det. =)

 3. RETROknoppen says:

  Tapeterna är ju som karameller – helt oemotståndliga och går igen fint i textilierna. Varmt och välkomnande känsla. Men något som jag tycker var fyndigt bra var stil-ikonerna på väggen. Finns det måntro något skrivet om varje person för de gäster som inte känner till de till utseendet ? 😉

 4. Flak says:

  Gips är djävulens påfund…eller iallafall någon riktigt illvillig jäkel för inget absolut inget är så svårt som att sätta upp tavlor….hyllor och annat på gips så i vårat hem finns inte en enda gipsskiva bara rejält trä och masonit=)
  Snyggt jobbat och Lövet sitter som en smäck!
  Ursnyggt helt enkelt!!!

 5. Vi ska fixa en pärm till varje rum och i den ska det även sitta information om rummen och deras inredning.

 6. Tack så jättemycket! Våra första gäster kom i går, så nu är rummet invigt på riktigt!

 7. greg_the_grey says:

  Väldigt fint renoverat! Tapeten passar utmärkt i det rummet.
  Kan dock inte låta bli att kommentera ang gips. Kanske inte det mest tidstypiska men fördelarna är oftast väldigt stora. Särskilt om man har ett gammalt hus med tretex-skivor på väggarn, då de med åldern oftast blir bubbliga och inte det minsta raka..
  Köp renoveringsgips (6 mm) – oftast kan man skruva det rakt på det gamla underlaget, utan att ta bort tapeter el annat jox. Väldigt tidsbesparande. Nya gipsskivor med ränna för skarvarna klarar alla (nästan) av att spackla, gör man det med lite känsla blir det minimalt med sliparbete.
  Dessutom har det gips bra isolerande effekt. Och INTE minst man får ett extra brandskydd (!). Vilket är väldigt viktigt i gamla hus..vilket många glömmer helt bort..
  Beträffande att sätta upp saker på gipsvägar så handlar det (som vanligt) om att ha rätt utrustning! Köp gipsexpandrar, finns tom på COOP att köpa. Åk till en helt normal bygghandel och de har drösvis med olika dimensioner att välja på. De flesta förpackningar har dessutom noteringar om hur mycket vikt respektive skruv klarar av. Ni kommer bli förvånade hur mycket en sådan skruv klarar av!!! EN normalstor gipsexpander klarar av 40-50 kilos tryck rakt ner. Jag har satt upp en tv på 62 kilo med två stycken lite större expandrar.
  Gips passar absolut inte alltid, men gör rätt så sparar du massor av tid samt förbättrar rummets egenskaper. Och det är väldigt lätt att sätta upp saker på väggarna efteråt….

 8. Ja visst blev rummet fint, men det var otroligt mycket jobb, för att inte tala om hur mycket gipset skräpade/dammade ner.

Leave a Reply

preload preload preload