Mar 15

Ingen annan ville ha den här bokhyllan, utan jag fick den fyndbilligt på auktion. Det fanns anledningar till att ingen annan ville ha den, den var full av skavmärken i teaken, ett hyllplan saknades och den gav ett allmänt sjabbigt intryck. Tyvärr glömde jag att fotografera den innan jag började att fixa med den. Det jag kom på att fotografera var dekorationsspiken i mässing som sitter över skruvarna. Att de var i mässing fick man gissa sig till, de såg svarta ut.

 

bl 2

 

 

I vilket fall som helst, så målade jag de skavda benen/gavlarna i svart, lilksom de skavda “trappstegs-lådorna”.  Alla märken i teaken polerades bort med Fulgentin och här ser ni så fin den blev! Ser ni hur blanka och fina dekorationsspiken är, de glänser liksom de polerde gångjärnen. Det gäller att inte glömma de små detljerna!

 

bl1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den utdragbara skrivskivan var i perfekt skick! Att hyllan saknar ett hyllplan gör ingenting eftersom den ska stå i vårt B&B och ska inrymma bland annat en micro och kaffemaskin och inte minst en massa härlig retrolektyr!

 

bl3

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Responses to “Glöm inte de små detaljerna!”

 1. Martina says:

  Very nice!
  Bli klara snart så jag kan komma och bo!

 2. Bella says:

  Tänk vad man kan göra med enkla medel! Som en helt ny möbel 🙂

 3. Mia says:

  Fantastiskt!! Behöver dina ögon och kunskaper i sommar då det är dags att sätta bo igen, har behov av en hel del nya fyndmöbler!!

 4. Mia says:

  Är fulgentin det bästa till teakmöbler, har ett bord med en repa i bl a. Andra säger köp teakolja, men jag vill minnas du sa fulgentin…
  I sommar kommer jag och besöker, är det öppet hela sommaren? Helg/vardag?

 5. Vi planerar att ha öppet tisdag-söndag 11-16
  Fulgentin är bra, tro mig!

Leave a Reply

preload preload preload