Feb 02

Bit för bit faller vårt nya hem på plats och vi känner verkligen att det har blivit vårt hem. Även om mycket återstår att fixa, så är vi nöjda med hur det blivit efter att endast bott här i två månader.

Så här ser vårt vardagsrum ut. Vi har försökt trolla bort tv:n genom att tapetsera med Stig Lindbergs Bulbous och sedan fångat upp det gröna i mönstret och förstärkt det med allt grönt glas vi har plus målat väggen bakom i grönt. Tapeten sitter på baksidan på ett gäng garderober som vi nu slipper att se!

1a

 

I ena hörnet av rummet, finns en icke fungerande kakelugn som är otroligt vacker. Bredvid på golvet står min samling av Spiralvaser av Ingrid Atterberg.

1c

 

Ser ni dörren som är öppen? Där är butiken och mitt arbete!

Om vårt lilla sideboard, som jag renoverade förrförra sommaren, kan ni läsa här: Att renovera ett sideboard i teak

1b

 

Den lilla hallbyrån betalade vi femtio kronor för och den var riktigt ful och tråkig, med lite svart färg på lådorna så passar den helt plötsligt suveränt bra ihop med sideboardet.

1d

 

På byrån står “Blomkulor” av Kjell Blomberg från Gullaskruf, vilka är min mans stolthet! Där står även en flaska/karaff från Italien och en nyinköpt ljusstake från Målerås. Det som har varit roligast att fixa i det här rummet, var att måla golvet – vilket lyft det blev! Från att ha varit ett omålat furugolv med kvistar och fläckar, fick vi nu ett enkelt men enhetligt golv.

 

Förutom byrån har vi även köpt ett nytt soffbord. Bordet är i teak och med flätad tidningshylla under, vi älskar det! Tyvärr vet vi inget om bordets ursprung alls.

1a

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

 

 

12 Responses to “Från vardagsrummet till jobbet!”

 1. Wiktor says:

  Jättefint!

 2. Helena says:

  Så jättefint!

 3. Tack både Wiktor och Lena!

 4. redizain says:

  Så himla fräscht! Bra jobbat!

 5. 🙂 Tack snälla du!

 6. Carin says:

  Wow! Så fint ni har fått det!

 7. Gila says:

  Fantastiskt fint!

 8. Ett urbra tips!!!

  Om garderobsväggen tål vikten av en kornisch, så sätt upp en i skarven mellan Bulbous och det gröna. Montera en rullgardin i samma tyg i den (dock inte varianten men fjäder utan den med kulkedja) och vips är TV-n borta!!!

  Jag håller på att göra samma sak (TV-n är dock på väggen) men med ett tyg från Göta Trädgård :-). Kommer snart i bloggen….

 9. Christin says:

  Förutom att ni har massor av vackra saker så har du verkligen öga för att arrangera allt så det blir jättesnyggt.

 10. Tack så jättemycket Christin, jag rodnar!

Leave a Reply

preload preload preload