Jan 31

Jag älskar serien Mitt i Prick av Catti Åsélius Lidbäck som formgavs 1968 för Gullaskruf. För några år sedan visade jag denna bild och skrev ett inlägg. Jag hade då haft turen att köpa en hel mängd av det orange i serien, tyvärr har jag det inte kvar längre.

blogg-g-1-1024x1012

 

Nu har jag haft tur igen och köpt in många delar i olika färger. Här ett glas, dessertskålar och en vas i grönt och turkos.

a1

 

Här en massa dessertskålar, vaser och ett glas i orange – min favorit!

a3

 

Champagneglas, skål och assietter i blått och turkos, så vackert!

a5

 

Denna färgställning med rökfärgat glas och dekor i brunt och orange har jag aldrig tidigare stött på!

a6

 

Jag tror inte att den var så pass vanlig, eller har ni sett den förut?

a7

 

Den enda nackdelen med denna serie är att dekoren slits väldigt lätt eftersom den ligger på godset undersida.  Ni som vill läsa lite mer om denna serie kan läsa här: Catti Åsélius Lidbäck & Mitt i Prick

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

2 Responses to “Mitt i Prick av Catti Åsélius Lidbäck”

  1. Carin says:

    Wow! De orangea verkligen skriker Carina!

  2. 🙂 Japp det gör de!

Leave a Reply

preload preload preload