Jan 16

Det är inte mycket jag hinner blogga, Blå Huset tar all min tid! Butiken är hyfsat i ordning nu, det är lite finjusteringar samt belysning som ska ordnas. Lagret ser ut som ett bombnedslag, men sakerna är på plats i alla fall. Mitt arbetsrum där jag ska inreda fotorum och packrum för webshoparna samt rengöringsrum, ser värre ut än ett bombnedslag, men det står inte överst på prioriteringslistan. Det som däremot har varit ett stort dåligt samvete sedan vi flyttade hit, är det blivande kaféet. Detta rum har fått hysa allt som blivit över, alla de saker och prylar som inte har någon plats, alla de där “bra att ha saker”.

 

Så här såg det ut för inte så länge sedan. Lådor, kassar, hyllor, tapeter, lampor och som sagt en himla massa “bra att ha saker”.

a1

 

För en tid sedan hittade vi och beställde golvet till kaféet och i går fick vi veta att hantverkarna som ska lägga det kommer på fredag – alltså I MORGON! Då kan ni med lätthet räkna ut vad jag gjort i dag – ja, burit undan saker! Lagret som var kaos innan, ser ännu värre ut nu efter påfyllningen. Högen med saker som ska skänkas till den lokala loppisen har också fått påfyllning och hyllorna med alla antikvariatböcker är nedmonterad och böckerna ligger staplade bakom våra soffor. Nu är i varje fall rummet tomt!

 

Så här ser ingången till kaféet ut, sett från butiksingången. Snart kommer där också att byggas en större disk.

aa1

 

Här står nya golvet staplat i blivande kaféet. Här kommer våra gäster att kunna sitta, om vädret inte tillåter att sitta ute i trädgården. Utsikt mot antikvariatet “Hundörat” samt Köpmangatan.

aa3

 

Gästerna kommer också att kunna njuta av utsikten av butiken genom fönstren som går ända ner till golvet. När det var bank i huset, så var detta bankdirektörens rum och fönstren är okrossbara!

aa4

 

Hyllorna och böckerna som skymtar längst bort är nu flyttade. Här ska kaffebuffén stå och här är också utgången till trädgården.

aa5

 

Det ska bli otroligt spännande i morgon, att se vad golvet kommer att göra med rummet. Något annat som kommer att bli spännande är att se om tapeterna vi valt kommer att passa med golvet… Håll tummarna!

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

5 Responses to “Nu har golvet kommit!”

 1. Linda Pia says:

  Väntar med spänning på nya bilder. Ett sånt härligt projekt!

 2. form55 says:

  Rutigt golv kanske? Det är snyggast om man lägger det på diagonalen isf.

 3. Det blir rutigt Jan, men inte på diagonalen.

 4. Tant Emma says:

  Jag kommer o fikar hos er när jag är i Skåne framåt våren 🙂

 5. Då blir jag väldigt glad!

Leave a Reply

preload preload preload