Jan 08

Denna dagen har jag och min man ägnat åt ett besök i porslins- och glas-himmeln. Det är en gammal antikaffär som ska läggas ned och jag blev kontaktad av ägaren. Vi rotade runt i  rum, lådor och hyllor och det tog ALDRIG slut! Minst 300 kvm samt källare som var fyllt från golv till tak, här nedan ser ni ett helt rum fullproppat med enbart tallrikar! Ändå är detta vad som är kvar efter flera års utförsäljning…

IMG_2511

 

De första timmarna hade jag nästan svårt att andas och jag irrade från rum till rum. När jag samlat mig började jag att mera systematiskt leta efter saker att köpa. Jag försökte få en överblick och sedan gav jag mig även på att leta under hyllor och längst in bakom allt annat.

IMG_2512

 

En stor del av tiden ägnade jag åt att gå igenom kaffe- och tekoppsavdelningen. Allt var finurligt lagrat i gamla godisburkor med kaffekoppar i en burk och faten i en annan. Det mest frustrerande var när jag hittade lådor med fullkomligt fantastiska koppar men  inte lådan med fat. Tyvärr fanns det massor av sådan lådor och man skulle behöva ägna dagar åt att försöka hitta rätt fat till koppar och vice versa.

IMG_2513

 

Här nedan ser ni ett rum som är fullproppat med kaffekoppar och fat.

IMG_2514

 

När jag väl fått översikt över ett rum och tyckte mig ha gått igenom allt som fanns där, så fanns det oräkneliga rum som stod på tur.

IMG_2515

 

Efter en halv dags shoppande så var vår bil så full med lådor, att sista lådan fick jag ha i knät.

IMG_2516

 

Detta var som sagt Himmeln för mig, men för personen som ska hantera allt detta och tömma hela huset på tre månader så är det nog snarare ett Helvete!

Nu ska jag börja packa upp alla lådorna som står i en härlig röra ute i butiken, sedan återstår rengöring, fotografering och att försöka hitta plats för allt. Dock ser jag det som en härlig utmaning!

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

17 Responses to “Himmel eller Helvete!?”

 1. kerstinibacken says:

  De två bruna glasen på¨fot och ett i klarglas (på näst sista bilden) skulle jag definitivt tagit med mig.

 2. Ser ut som ett paradis!

 3. form55 says:

  Vilken trevlig sysselsättning! Jag skulle kunna leta där i en vecka!

 4. Efter lite mer än 2 timmar var jag helt slut och var tvungen att gå och äta lunch. Jag ska dock dit igen nästa vecka. =)

 5. Gila says:

  Ohhhhh vad ska man säga….jo grattis till dig! Jobbigt för den som ska tömma…

 6. Cissi says:

  Ohhhh, vilket ställe? Vågar man fråga var?

 7. Skaffaren says:

  Jag är glad att jag inte är personen som ska hantera allt detta.

 8. Hallå!!!

  På andra bilden ovan ifrån står det en Terrin i modell BE från Gefle i olivgrönt. Jag söker efter servisdelar i till den serien fast i turkost. Det finns t ex “halva” tallrikar, en såskanna och en liten fyrkantig serveringsskål med lock. De har samma kantmönster i godset som terrinen. Snälla, snälla håll ögonen öppna!!!

  http://manganiadulskadeolitetill.blogspot.se/2012/03/indiana-jag-vill-ha-mer.html

  Jag söker även mjölkkannan underkannan(till tesettet) i samma modell i den matta vita Albaglasyren

  http://manganiadulskadeolitetill.blogspot.se/2011/10/modell-be-x-3st.html

  Du är en supersmok och är det någon som skulle kunna hitta mina delar så är det DU!!!!

  0//:-Erica / Mangania du älskade,,,,

 9. Något turkost såg jag inte eftersom jag alltid har ögonen öppna för turkost, orange och grönt. Skicka gärna en bild till min mail på mjölkkannan som du söker.

 10. Anta Snaque says:

  Åh, där skulle det varit härligt att snoka runt! Vilken skattkammare! Rena himmelriket… för den som inte har det yttersta ansvaret att tömma lokalerna.

 11. Christin says:

  Vilken dröm att få leta fynd där, fast nästan för bra för att vara sant.

 12. Ja att tömma allt detta måste vara en mardröm.

 13. Håller helt med dig Christin, fattade inte själv att det var sant. Där finns mängder av saker!

 14. Maria says:

  Kära nån vad grejer jag får hjärtklappning av att titta på bilderna!

 15. Jag hade hjärtklappning en rejäl stund!

 16. Carolina says:

  Undrar var denna antikaffär finns, är ute efter Bavaria kaffekoppar.
  Åttakantiga med lila violer på. Kanske har du sett några.
  Tacksam för svar.
  Mvh Carolina

 17. Min butik finns på Österlen i en by som heter Borrby. Du hittar min webshop här http://www.precisensan.se

Leave a Reply

preload preload preload