Dec 19

I dag är det min tur att öppna Retrobloggarnas lucka 19 i adventskalendern.

Som de flesta av er redan vet, är ju min favoritformgivare Signe Persson-Melin. Av alla föremål hon formgivit under årens lopp, slutar jag aldrig förvåna mig över kombinationen av enkelhet, skönhet och funktionalitet. Varje dag när jag dricker mitt te ur muggarna som Signe gjort åt mig,  skänker jag henne en varm tanke och på en dag blir det många tankar eftersom jag är en teoman! Muggarna som jag fick för snart ett år sedan, är de ultimata temuggarna och rymmer exakt rätt mängd te och mjölk.

 

Här ser ni dem.

a1

 

 

Eftersom jag skulle flytta från Malmö, så ville jag innan dess passa på att hälsa på Signe och ge henne en lite för tidig julklapp. Jag hade tänkt ut klappen under hösten, men var lite osäker på om hon skulle gilla den. Klappen ser ni här, ett våningsfat som jag gjort av Signes servis Signum.

1b

 

 

Det visade sig att oron var obefogad eftersom hon blev jätteglad.

signe

 

Har ni möjlighet att besöka Signes butik och ateljé, så gör det!

Nu lämnar jag över stafettpinnen till Bortbytingen som har morgondagens lucka. Missade ni gårdagens lucka hos Form55, så har ni den här!

Här är listan på alla retrobloggare som deltar i adventskalendern:

1 dec  Tant Emma och La môme old fashioned.
2 dec H55
3 dec Fina fyndet
4 dec Gilas grotta
5 dec Porslinan
6 dec Mavintage och Prylodesign
7 dec Allt det gamla goda
8 dec Pensionat Granath
9 dec Re-dizain och Retrolux
10 dec Undantaget i Hulebäck
11 dec Audrey Fenn och allt fint
12 dec Retrotokig
13 dec Heja Ida
14 dec Loppistan
15 dec Teak och orkidéer
16 dec 50-talskeramik och Porslin och nostalgi
17 dec Ljuva 50-tal
18 dec Form55
19 dec Precis en sån
20 dec Bortbytingen
21 dec Porslinsbloggen
22 dec Retroknoppen och Vintage Spyglass
23 dec Tanten på auktion
24 dec Antikmonologen och Gestaltningstanten

One Response to “Lucka 19 – Den bästa gåvan är att få ge”

Leave a Reply

preload preload preload