Dec 16

I Blå Huset i Borrby finns inte bara mina butiker, precis en sån, Farmor Innas Leksaker och Vinet & Glaset, utan vägg i vägg finns Mogens Lampor. I den vackra lokalen som är klädd i marmor från golv till tak, eftersom det en gång i tiden varit en köttaffär, hittar ni Österlens absolut vackraste lampor!

 

hus

 

Första gången man kommer in i den vackra lokalen, häpnar man över mängden av vackra lampor. Här finns ingen tom yta, varken på golv eller i taket – allt är fyllt av lampor. Det speciella med lamporna är att nästan alla är renoverade lampor från Funkisepoken och Bauhausepoken.

cc

 

På ett bord står dessa röda och svarta skönheter. Den röda lampan är en Siemens från Tyskland från 30-talet. De svarta är Esco Lux från Tyskland,
design Christan Dell.

c2

 

Som ett vackert stilleben står denna svärm av svarta arbetslampor från 1920/30-talet.

c3

 

Mogens Eriksen som driver butiken står här bredvid sina absoluta favoritlampor – Helolampor från Tyskland, 1930/60-tal.

c7

 

Här en lite närmre bild på dem.

c6

 

Mogens Eriksen är inte bara expert på att renovera lampor, utan han har även i många år formgivit egna lampor. Här ser ni några av dem.

c4

 

Här ser ni ytterligare lampor i design av Mogens. Dessa kan ni hitta i min webshop.

c5

 

Christian Dell arbetade som förman på Bauhaus metallverksatd från 1922-1925. Efter denna period ritade Christian Dell lampor för fabriken Gebr. Kaiser & Co

Bauhaus-perioden är en mycket viktig del av 1900-talets kulturhistoria, då den var banbrytande inom arkitektur, design och konst. Bauhaus hade också en av de allra första skolorna inom arkitektur, design och konst och där samlades en stor mängd av dåtidens innovativa arkitekter och konstnärer.

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

 

2 Responses to “Vackraste lamporna på Österlen”

  1. form55 says:

    Oj, så fina lampor! Kommer jag till din butik någon gång så blir det absolut ett besök i lampbutiken också!

  2. Det kommer du att gilla – lamphimlen!

Leave a Reply

preload preload preload