Dec 13

Är jag farmor, så är det väl på tiden att jag även har ett vitrinskåp. Jag känner dock lite tantvarning när jag hör ordet vitrinskåp… I vilket fall som helst så upptäckte vi snabbt i Blå Huset att alla våra saker inte skulle rymmas i de minimala köksskåpen. Som tur var hittade jag två gamla skolskåp på en auktion som jag fick hemkörda. Jag hade dock inte riktigt förstått hur stora de var…

skåp1

 

Vi bestämde då att sälja ett av dem och renovera det andra. Dock var det en hel del att fixa, bland annat att lösa så att det gick att sätta in glashyllor i det.

skåp

 

Så här fint blev det efter att jag målat ryggstycket vitt och vi fått hjälp av en superduktig snickare med att göra konsoler, sätta in glashyllor och fälla in belysning.

bb

 

 

Där är till och med plats över!

b2

 

 

Det som blev allra vackrast i skåpet är Signe Persson-Melins Boda Blom i opaliserande glas.

b6

 

Isikub och Isi från Gullaskruf, blev inte heller så dumma! Nu ser man till och med alla mina bärnstenar.

b3

 

De små fina bringarna från Reijmyre, syns också perfekt i skåpet.

b4

 

Liksom de små likörglasen från Gullaskruf, som min far fick i 30-årspresent 1945.

b5

 

Det känns bra att detta medfarna skåp som inrymt dammiga fåglar på någon skola, har fått ett nytt liv. På dörrarnas framsida har barn ristat in saker, men det får vara kvar, det ger ju skåpet ännu mera charm!

 

Önskar er alla en fortsatt trevlig Luciakväll!

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

6 Responses to “Jag är med vitrinskåp”

 1. Benny says:

  Fantastiskt fint! Jag har ett exakt likadant som jag nu kom på att jag ska fylla med glas istället för min UE-keramik som ska ställas på andra ställen senare! Dock så ska jag måla det, i någon färg som passar där det ska stå!

  Jag gjorde tvärtom, köpte ett och ångrade mig eftersom det fanns två och de var kompletta med hyllor och konsoller och belysning…sen var det borta såklart.

 2. Aj då! Hur många gånger har man inte gjort det misstaget!?

 3. Undantaget says:

  Det blev jättebra. Ska fundera på något liknande om vi flyttar till större!

 4. Flak says:

  Vilket fynd och vilka skåp! morsan har ett sånt där hon förvarar sitt glas..dom är praktiska dom där skåpen och ursnygga

 5. Ja skåpet är stort så det kräver utrymme.

 6. Ja visst är de snygga! Blev så nöjd med belysningen i det.

Leave a Reply

preload preload preload