Nov 15

I går skrev jag ett inlägg om alla mina flyttlådor och att de aldrig tar slut. Dessutom fylls det hela tiden på med saker som olika personer säljer till mig. I dag köpte jag alla de här fina sakerna.

En katt och en flicka av Dagny Zachrisson, en stor valrossparbössa med nyckel runt halsen från Goebel, en rufsig hund med Rörstrandstämpel, en liten hållare för ringar, en hund med namnet Ruff av Dorothy Clough, en vit vas av Kåge från Gustavsberg med studiohanden på, en Reptilvas av Stig Lindberg, en uggla som ska lagas så att den åter blir en lampa, fem miniatyrer varav en av Palm från Mölle och sist en liten ljuslykta av Gunnar Borg.

1a

 

 

Massor av lökvaser som kommer att bli perfekta nu till jul med hyacinter i!

1b

 

 

De här fyra minatyrbringarna från Reijmyre bara älskar jag, de är bedårande.

1c

 

En hel hög med vaser i olika färg, form och med olika formgivare. Längst fram till vänster en vas och en skål av Vicke Lindstrand. En liten Isikub från Gullaskruf av Lennart Andersson. De tre solitärvaserna är jag osäker på var de kommer från, samma med den lilla gröna , de orange och de två röda vaserna till höger. Längst fram en liten uggla från FM-glas. Den röda trekantiga vasen tycker jag är superläcker!

1d

 

De här sju muggarna, som sades vara temuggar, vet jag ingenting om. Jag gillar den gulgröna färgen i kombination med det mörkare gröna örat. De är dessutom stora och rymliga.

1e

 

Ett helt gäng glas i främst rött, men även blått och gult. Vet inte vad de heter eller vem som formgivit dem tyvärr.

1f

 

 

Nio Rosmarin, tekoppar av Hertha Bengtson för Rörstrand ska det här naturligtvis vara. Detta uppmärksammade en uppmärksam bloggbesökare  för mig – tack! Jag skrev att det var Swedish Grace…

1g

 

Sist men inte minst, massor av Fuga från Orrefors.

1h

 

 

Nu lovar jag mig själv, dyrt och heligt, att inte köpa en enda sak innan flytten – ni är mitt vittne på vad jag lovat!

Ni får gärna gilla min sida på Facebook – precis en sån

Här kan ni följa mitt arbete med butiken i Blå Huset i Borrby – Blå Huset

 

 

 

7 Responses to “Nu lovar jag att inte köpa mer!”

 1. Benny says:

  Kul med så mycket saker, och mer är det på gång 🙂

  De solitärvaserna är jag säker kommer från Johansfors, det är nog Sixten Wennerstrand som ligger bakom (för det är inte Orup). Jag har haft en del liknande tidigare och just linjerna i kombination med vastypen är typiska.

  Jag gillade verkligen de små Reijmyre-kannorna, de finns ju från dessa små miniatyrer upp till ca 32-33 cm stora i denna modellen, som antingen heter H55 eller S7. Jag har några av de fullstora!

 2. Tant Emma says:

  Så mycket fint!
  Cloughhunden är urgullig!

 3. Anna says:

  Förstår att det var svårt att låta bli dessa godsaker;-) Jag blev oxå förtjust i temuggarna.

 4. Ja jag gillade också hunden, är inte så förtjust i sådana små prydnader annars.

 5. Ja visst är temuggarna läckra! =)

 6. Kerstin says:

  Tekopparna är ju Rosmarin av Hertha Bengtsson, inte Swedish Grace!

 7. Tack Kerstin för att du uppmärksammade mig på det här, har nu rättat i texten. =)

Leave a Reply

preload preload preload