Aug 26

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från en japansk kund, om jag skulle kunna hitta en kräftskiva som skulle kunna filmas för japansk TV. Jag har sedan dess frågat runt bland vänner och bekanta, men ingen har nappat. Det är i och för sig inte så konstigt, vem har kräftskiva en måndag!?

I dag kom så det lilla TV-teamet till min butik eftersom de även ville handla lite. De försökte gång på gång övertala mig om att de skulle få filma mig och programledaren då vi åt kräftor, antingen i butiken eller hemma hos mig. Dock var jag inte alls sugen på detta, jag är inte ens speciellt förtjust i kräftor…

I varje fall slutade besöket med att jag följde med dem till en delikatessbutik för att de skulle kunna få filma kräftor. Jag fick prata med ägaren av delikatessen och fick förklarat min lite udda önskan. Han tyckte dock det var helt ok att mina vänner filmade i butiken och de skulle ställa upp i mån av tid (vi var där precis innan lunchtillströmningen). Så började de filma ingången och gick sedan in i butiken där de filmade hela vägen fram till kräftorna. Hur det sedan gick till vet jag inte riktigt… Helt plötsligt står jag framme vid disken och samtalar med programledaren om kräftor, hur man äter dem, när man äter dem och allting på engelska!!

Här packas kamera och tillbehör upp.

1a

 

Några sista filmsnuttar av de exotiska kräftorna.

1b

 

Så här nöjda var de efteråt! Programledaren bär grön solhatt och rosa shorts.

1c

Jag ordnade också så att de fick kontakt med en restaurang som skulle hjälpa dem med äta kräftor senare på kvällen.

Ja så kan det vara i min butik en helt vanlig måndag!

 

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

7 Responses to “Japanska kunder som var sugna på kräftskiva!”

 1. Gila says:

  Hi hi vilken rolig dag!

 2. Ja den var både rolig och väldigt annorlunda. =)

 3. Benny says:

  Underbart, så roliga grejer som händer 🙂

 4. Ja galet kul, ett minne för livet!

 5. Gunillas says:

  Snacka om trevlig arbetsdag!

 6. Ja ibland är arbetsdagarna inte som vanligt Gunilla! =)

Leave a Reply

preload preload preload