Jul 16

Här fortsätter jag med att visa alla pins / knappar jag köpte på en loppis i helgen.

Dagen blogginlägg tillägnas David Bowie. Han är född i England 1947 och hette från början David Robert Haywood Jones. De här knapparna i metall ser ut som medaljer och glittrar och blänker!

b1

 

1969 slog han igenom med låten Space Oddity och med den ville han visa omvärlden hur rymden och det utanför vår värld kunde påverka till och med vår musik. Singeln, släpptes nästan samtidigt som Neil Armstrong tog de första stegen på månen. Skivan blev en storsäljare i hemlandet och har tack vare rader av nyutgåvor blivit den mest sålda Bowie-singeln någonsin.

 

Knapparna med David Bowie är väldigt olika och det kan man väl säga är symboliskt för Davis Bowie både som person men även för hans musik.

b4

 

Apropå Bowies olikfärgade ögon, 1962 hamnade David Bowie i slagsmål med sin vän George Underwood. I detta slagsmål skadades David Bowies vänstra öga av vännens ring och läkarna kunde inte reparera skadan helt. Ögat har efter det en permanent pupillutvidgning vilket gör att djupseendet avsevärt försämrats, även färgseendet är förlorat. Skadan gör också att man upplever att hans ögon skulle vara i olika färger, brunt och blått, men bägge Bowies ögon är blå.

b3

 

Bland knapparna finns även clipsörhängen.

b2

 

David Bowie är i dag 66 år men fortfarande aktiv, här kan ni lyssna på hans senaste singel:

I nästa inlägg blir det hårdrock – missa inte! Här kan ni se förra inlägget om Duran Duran.

 

Klicka på länkarna nedan om ni vill komma till mina olika webshopar!

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

 

 

 

2 Responses to “David Bowie – inte vilken gubbe som helst”

  1. Åh, ännu en av mina favoriter! Jag upptäckte nog inte Bowie förrän på 80talet egentligen, var väl för ung innan. Men då slukade jag all hans musik och tycker han vr klart bäst som Ziggy Stardust.

  2. Jag gillade också honom, men han var aldrig någon superidol – lyssnade mest på proggmusik…

Leave a Reply

preload preload preload