Jul 13

Många undrar nog om jag lagt av med min blogg, eller om jag tagit en ovanligt lång semester. Det senare stämmer! I och för sig brukar jag alltid blogga även när jag har semester, men nu har jag varit i Frankrike och där fanns inte mycket retro att blogga om, tyvärr! I vilket fall som helst är jag tillbaka, lite mer utvilad och lite mer solbränd.

I morse var min man och jag uppe tidigt och körde till vår favoritloppis – Esplanaden i Lund! Här är det ingen stress, oftast ingen trängsel och oftast välfyllt med roliga saker, precis sådana loppisar som jag gillar.

bb

I dag blev det många kassar som vi bar hem. Två fantastiska lampfötter av Bernard Rooke från England, två oanvända påslakanset med tillhörande örngott från Gammelstaden, en Fuga ishink, en engelsk mugg med assiett och tolv dörrknoppar i glas.

 

b1

 

Har man butik så kan man inte vara utan prislappar och etiketter, extra kul är det förstås om de är från tiden. Kommer ni förresten ihåg leksakskedjan Käpphästen?

b2

 

En tekanna av Signe Persson-Melin och tolv snygga whiskyglas.

bl4

 

Här ser ni en stor duk med sommarblommor, en tysk ljusstake och snygga kaffekoppar som jag inte vet någonting om.

b3

 

Massor av franska grillbestick passar suveränt nu när det är grillsäsong.

b4

 

En jättestor röd glasskål passar perfekt hemma på vårt soffbord!

b6

 

Det roligaste av allt var dock att vi köpte på oss en hel samling med pins från 70/80-talet som kommer från en nedlagd affär. Jag kommer att visa mycket mer från denna samling i morgon när jag hunnit sortera allt.

b7

Klicka på länkarna om ni vill komma till mina olika webshopar!

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

9 Responses to “precis en sån retroblogg lever!!!”

 1. Kaffekopparna ser ut att vara Majlis från Gefle. Fina tycker jag, speciellt eftersom de bär min mammas namn;-)

 2. Vad kul! Kan du se om det är rätt fat till också?

 3. Anna says:

  Jag har tekoppar med liknande dekor men blå rand, i dessa färger påminner dekoren lite om “Smide” tycker jag. Faten kopparna köptes med är blå, vare sig koppar eller fat är märkta men hette enligt uppgift från säljaren “Lagun”.

 4. Tyvärr är det nog inte rätt fat. De ska vara gröna, men vem vet, kanske såldes de även med vita 😉
  Kolla denna länken: http://porslinsbloggen.blogspot.se/2008/05/majlis.html

 5. Flak says:

  Mamma har precis sådana bestick!
  Och jädrar vilken pinsamling…stick dig inte bara=)
  Är det bensinrelaterat oxå? eller….

 6. Ulla says:

  Den gröna koppen heter Maj-Lis och designad av Helmer Ringström för Gefle.
  Jag har ett gäng men mina fat är gröna.

 7. Jag kände att faten inte var helt rätt, tack Ulla!

 8. Det mesta är pins för hårdrocksband.

 9. Carin says:

  Bästa Esplanaden! Vi var också där i lördags. Ska prova suckarnas i Simrishamn nu på lördag – är mycket pepp!

  PS Påslakanen är underbara! Och pinsen! Den där med David Bowies ögon i rött och grönt var bäst!

Leave a Reply

preload preload preload