Apr 28

För ett bra tag sedan, blev jag tillfrågad om jag skulle kunna ta emot en möhippa i min butik. Den blivande bruden älskade loppisar, retro och min butik! När jag får höra sådant smicker har jag naturligtvis svårt att säga nej… Sällskapet skulle bli cirka 25 personer och de skulle gå på loppis under dagen och “fynden” skulle de ta med till butiken. Väl i butiken skulle jag agera “Antikrundan” och prata lite om deras inköp och eventuellt värde.

I går var de så dags! Vet inte om jag ser mest förvånad eller skräckslagen ut på denna bild!? Det är när jag upptäcker hur många 25 deltagare faktiskt är!

välkomna

Jag hade fått låna grannlokalen för att ha samlingen i och ett av borden fylldes snabbt med alla loppisfynd. När jag hälsat alla välkomna var det dags för en överraskning för den blivande bruden Hanna. Nu stod en 50-talssminkning på schemat.

smink

En förvånad Hanna fick ta av sig sin tiara och nu …

smink2

…var det tid för Nicole, min svärdotter, att ta över för sminkning.

ni

När Hanna sminkades fick de andra lite champagne och fick mingla inne i butiken.

mingel

Vem har sagt att det bara måste vara kvinnor på en möhippa?

mingel2

Plötsligt kom jag på att jag i presentationen av mig och butiken hade glömt att berätta om Signe Persson-Melin, det fick jag ju rätta till!

spm

Nu var alla nyfikna på hur Hanna såg ut och vi gick in i andra lokalen. Hanna är inte en tjej som använder smink så därför var Nicoles mål att göra så att Hanna kände sig fin och bekväm med sin sminkning. Så här söt blev hon!

klar

Nu var det tid för Antikrundan!

fynd3

Här är deltagarnas inköp, reglerna hade varit att inköpet fick kosta max 50 kronor. De hade gjort sina inköp vid den så kallade “Sloppisen” i Slottsstaden.

fynd

Alla var spända på att få höra vad Antikrundans expertis hade hade säga (och jag med…).

FYND!!!

Det var en del Elsie Borelius, Nittsjö, plast, teak, böcker, spel, ett sake-set och ni såg väl trätulpanerna!?  Ja det var väl inte några direkta fynd som gjorts, men alla hade haft kul på loppisturen!

fynd4

Nu skulle Hanna få en överraskning till! En tidstypisk handväska passande en 50-talsbrud. Väskan var fylld med solglasögon, parfym, hårnät, klämmor och ett rött kuvert! Kuvertet innehöll ett litet dokument över Hannas smygfotograferade prylar från hennes hem och vilka jag skrivit historik om.

öv

Det verkade som att Hanna uppskattade allt!

doku

Det här var sista punkten på programmet “precis en sån” och vi tackades med applåder och hela gänget drog vidare till nästa punkt på programmet. Nicole och jag slog oss ner i var sin fåtölj och firade  att allt gått bra trots att vi varit ganska nervösa. Hur firar man bäst? Självklart med ett glas champagne och ostbågar!

slut

 

 

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

 

 

7 Responses to “Möhippa hos precis en sån!”

 1. Gila says:

  Vilken rolig möhippa!

 2. Flak says:

  En lyckad tillställning och finns det hjärterum…såå..det verkade som folket och bruden var nöjda och vem kan inte bli nöjd med loppis och antikfynd, frågan är ju om bilen dom ska åka i från kyrkan blir av retromodell eller inte?

 3. Undantaget says:

  Vilken underbar idé. De verkade nöjda av bilderna att döma i alla fall. 🙂

 4. Ja det verkar som att alla var nöjda och om det blir retrobil till bröllopet vet jag inte!? =)

 5. Hanna (Ja, den blivande bruden alltså) says:

  Jag kan intyga att jag var MYCKET NÖJD. Med hela min dag inkl besöket på Precis en sån 🙂 Tack till Carina och Nicole som tog emot oss, hela gänget! För alla andra loppistokiga blivande brudar och brudgummar är detta absolut ett kul inslag. Å de fina solglasögonen jag fick åkte på redan på söndagen igen.

  Kan slutligen meddela att det givetvis blir knälång brudkläning i 50-tals-stil men mellan vigselplasen och festlokalen är det så kort bit att vi ska promenera, jag i mina fina röda skor.

 6. Susanne says:

  Vilken kul grej,förstår att alla trivdes du hade verkligen lagt ner mkt tid och arbete och tänkt igenom hela konceptet. Vilken affärsidé 🙂

 7. Rosita says:

  Vad kul att få bidra till en trevlig möhippa. Hoppas jag någon gång får göra detsamma. Min lilla affär har haft besök av en studiecirkel som naturligtvis hade läst om 50-talet.

Leave a Reply

preload preload preload