Apr 24

Efter allt tråkigt med krossade rutor så vill jag visa något man blir varm i hjärtat av och som får åtminstone mig att le – Spökmusen av Lisa Larson.

sm1

 

 

Jag har en ganska sval inställning till mycket av Lisa Larsons formgivning och det handlar inte om föremålen i sig, utan om mättnadskänslan – det finns för mycket! När jag då någon gång möter hennes ovanligare föremål, blir jag som jag skrev tidigare, varm i hjärtat. Jag upplever att den här lilla Spökmusen har någonting inne bakom sitt lager av glasyr och lera, Lisa Larson har förmågan att ge sina figurer en själ!

sp3

Spökmusen ingår i en serie som heter Menageri från 1966-

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

2 Responses to “Spökmusen får mig att le!”

  1. Wiktor says:

    Haha, så fin! 😀

  2. Första julen med egen lön köpte jag två Spökmöss till min storasyster. Håller med om att dessa har något visst.

    Rosita på Söders Nostalgi

Leave a Reply

preload preload preload