Apr 05

I början av 80-talet bodde jag i Lund i ett studentrum på Helsingkrona nation. På de futtiga 18 kvm bodde jag, min katt Selma, min parakit Fred och 70 krukväxter!! Jag älskade växter och snodde sticklingar var jag kom åt. Växterna trivdes ypperligt och jag skötte dem efter konstens alla regler, vilket även innebar omplantering och rengöring av alla krukor i februari. Med åren har antalet krukväxter sjunkit rejält och omplantering i februari slarvar jag med.

I vilket fall som helst vill jag visa några vackra krukor som jag precis köpt in. De här tre är lite mindre och passar perfekt för vårblommor eller för kryddor.

2a

 

 

Den här trion i grått, limegrönt och lila är underbara och det bästa är att det är stora krukor! Visste ni förresten att krukor med hål i är just krukor, utan hål heter ytterfoder!?

2b

För er som vill läsa ett tidigare inlägg jag skrivit om krukor kan läsa här: Gamla krukor – Nya växter

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

2 Responses to “Dags att plantera om!”

  1. Ulrika says:

    Fina och våriga! De här krukorna ska, enligt uppgift, också vara från Ekeby – även om de inte är märkta. Jag har sålt sådana och jag tror att det är varianter på Sveakrukan (se: http://www.upsala-ekeby.com/gallery1_123_3.html). Hemskt fina är de i vilket fall som helst. 🙂

  2. Att de var Upsala Ekeby misstänkte jag och visst är de fina. =)

Leave a Reply

preload preload preload