Mar 31

De här små faten av Erik Höglund är man van vid att hitta på loppisar och de brukar inte vara speciellt dyra. De är snygga att ställa i fönstret så att ljuset lyser igenom och perfekta att använda som små salt- eller kryddkar. Figurerna i faten brukar vara tjurar/oxar, nakna kvinnor eller gubbar som ser ut som robotar. Vet inte om det stämmer, men någon har sagt till mig att robotgubben ska symbolisera Erik Höglunds initialer E H.

aa

En del av dessa fat kan man även hitta i lampor från 60-talet där de är infällda. Denna lampa har jag precis köpt in till butiken, kopparstomme med infällda gröna fat och med en takkopp, även den i koppar.

2a 2b

Kvinnan som är på dessa fat har jag faktiskt inte sett förut, lite annorlunda! På rätt ställe kan den här lampan vara riktigt läcker!

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

4 Responses to “Erik Höglunds nakna kvinnor, tjurar och robotar”

  1. Benny says:

    Jag tycker att de är fina, har själv ett enda, det bruna fyrkantiga med roboten, faktiskt det motiv jag gillar allra bäst!

  2. form55 says:

    Jag hade en rejäl hög av dessa men sålde allihop. Visst är de fina, men det finns så mycket som är ännu finare, och jag ville inte flytta med mig mer än nödvändigt.

  3. Jag gillar också “roboten” bäst, sen är jag svag för den orange glasmassan.

  4. Nej det är just det – vad ska man ha dem till!?

Leave a Reply

preload preload preload