Mar 02

Hittade en hel låda med gamla foton, som aldrig blivit insatta i något album. Jag valde ut några foton från mitt tonårsrum.

Mitt rum var inrett med blå tapeter, knallblå heltäckningsmatta och med knallorange möbler. På väggen här ser du fiskenätet som var högsta mode då. Lägg även märke till sänglampan!

a1

På nästa bild ser ni, förutom jag som kråmar mig, det absoluta måstet på ett tonårsrum på den här tiden – en affisch med en solnedgång. OBS! Det viktigaste av allt var att affischen absolut inte fick sitta rakt på väggen, snett var ett måste!

 

a3

 

 

Var man riktigt tuff så hade man även en pyramid med tomma ölburkar. Ser ni den fina sparbössehästen som kommer från Laurids Lønborg!? På bordet som inte syns står den självklara ljusbrickan med massor av ljus i olika färger, ååhh vad man kände sig vuxen!

a4

På sista bilden poserar min mor i det egenhändigt ommålade köket. Knallblått i högblank färg. Från början målade mor allt det vita runt skåpen i ärtgrönt men hon tyckte det blev för bra och målade över det med vitt… Lägg märke till fransgardinen som var ärtgrön.

a2

 

 

VÄLKOMNA TILL

precis en sån / Farmor Innas Leksaker 

Besök mig gärna på Facebook också!

precis en sån / Farmor Innas Leksaker

7 Responses to “Mitt tonårsrum år 1975”

 1. Vilket roligt inlägg så här på lördagskvällen 😀 Jag hade ingen pyramid med ölburkar, men det hade min kille! (sambon av idag, 3 burkar har vi faktiskt sparat) Själv hade jag ett helt bord med tomma vinflaskor, om det var tufft eller inte vet jag inte, men de skallrade varje gång tåget åkte förbi (många gånger om dagen :D)

 2. Lena Pettersson says:

  Jag hade ölringarna, från burkarna, på väggen i fantasifulla arrangemang.
  Min kusin som var drygt tio år äldre jobbade på byggen och kunde bära hem en ansenlig hög av ringar varje dag. Lycka! Sen ändrades öppningsanordningen på burkarna och lyckan tog slut.

 3. Jag hade också kompisar som hade draperier av ölringar! =)

 4. Lybtar says:

  Underbara bilder. Riktigt roligt att se.

 5. Flak says:

  Ett tonårsrum utan ölburksstapel var otänkbart=)

 6. Undantaget says:

  En sådan röd lampa hade även jag i mitt blåtapetserade rum med blå heltäckningsmatta och orange fåtölj i golvhöjd! Tala om färgkombinationer.

 7. Ja det var färger som bländade! =)

Leave a Reply

preload preload preload