Feb 23

Inte trodde jag väl att så många skulle skicka in bidrag till min tävling, jag är överväldigad! Har i veckan legat däckad i influensa, men piggnade till igår och då passade jag på att läsa igenom alla inskickade bidrag. Det låter kanske som en klyscha, men det var otroligt svårt att välja ut enbart tre stycken som vinnare i tävlingen, 33 hade varit betydligt enklare… Anledningen till tävlingen var att jag ville lansera min nya webshop Farmor Innas Leksaker där jag säljer pedagogiska och hållbara leksaker som ska väcka leklust och fantasi hos barn. Leksakerna är noga utvalda och minner om leksaker jag själv hade som barn på 1960/70-talet.

1c(503)_big

Tredje pris går till Susie Liljequist som vinner ett Bingo. Så här skrev hon:

Kalejdioskop!! Gud vad jag älskade det när jag var barn – och gissa vad – blir nog att jag beställer en sådan efter löningen. Älskar dom fortfarande! Blir som en litet barn, kan sitta i timtals och bara titta och fascineras.

Känns som man har lämnat jordklotet en stund!

 

 

Andra pris går till Paola Erika som vinner en stickdocka. Så här skrev hon:1c(500)_big

Jag har faktiskt svårt att välja mellan snurretoppen och kalejdioskopet, båda var mina favoriter när jag var liten! Tänk vilka bra leksaker det är, de är hållbara och kräver inga batterier och passar flera åldersgrupper. Vad rolig den där stickedockan verkar!

 

 

 

Första pris går till Christina Frisberg som vinner raketen. Så här skrev hon:1a(720)_big

Hej Farmor!!! här kommer en annan farmor/mormor som vill vara med och tävla om den fina raketen. Själv hade jag inte så mycket leksaker som barn, var alltid avundsjuk på en kamrat som hade hur mycket som helst, var faktiskt som en cirkus hemma hos henne, med klätterställning och rutchkana i rummet och massor av utklädnings kläder, m.m. nåväl en leksakshund liknande din Kay Bojesens hade jag fast den var svart, och ett kalejdioskop hade jag när jag blev lite större. Jag älskar att ge mina barnbarn leksaker och gärna lite bättre kvalitet än de plastleksaker som är så vanliga numera och som går sönder efter en kvart. 

 

Massor av bidrag som skickades in berättade om minnen av älskade leksaker som Snurretopp, Kalejdioskop, Stickdocka och olika träleksaker. Det är just sådana minnen som jag vill att leksaker ska ge möjlighet till. Jag tror nämligen inte att barn behöver mängder av leksaker, däremot behöver de leksaker av kvalitet och som är pedagogiskt utformade vilket ger massor av valmöjligheter för barnet att variera sin lek.

Grattis ni tre som vann och tack till alla er andra som deltog med fina berättelser om just era minnen av barndomens leksaker!

VÄLKOMNA TILL

precis en sån / Farmor Innas Leksaker 

Besök mig gärna på Facebook också!

precis en sån / Farmor Innas Leksaker

3 Responses to “Vinnare i Farmor Innas tävling om leksaker”

  1. Lybtar says:

    Detta har jag missat. Ska in i shopen och spana. Saknar verkligen bra leksaker till våra små barn. Så mycket skit som det säljs, härligt att du tagit detta steg.
    Hoppas verkligen att det blir en succé.

  2. Tack så mycket Helena! Jag brinner för detta men det är nog en lång väg att vandra och många storföretag att kämpa mot. Men jag är, precis som du, så innerligt trött på allt skräp, som säljs för dyra pengar. Våra barn och barnbarn förtjänar bättre saker än skräp i form av plast och modeleksaker.

  3. Christina Frisberg says:

    OH!! TACK !!! 🙂 så himla glad jag blev, det blir en fin present till mitt minsta barnbarn Matias när han kommer hit i Maj, han är 10 månader nu och han bor i Madrid, så vi träffas ju inte så ofta som jag skulle vilja. tack igen!! mvh. Christina. 🙂

Leave a Reply

preload preload preload