Feb 13

I början av november skrev jag ett blogginlägg om att jag köpt in ett matbord och fyra stolar. Stolarna och bordet hade köpts in på Ikea någon gång mellan 1957-59 och hade sedan använts flitigt, vilket syntes som spritfläckar och vattenskador på bordet samt trådslitna och fläckiga stolar.

Rättelse/Tillägg

Stolarna är formgivna av Kai Kristiansen, Danmark. De såldes under en period på 60-talet av IKEA med namnet ”Pige”. 

Sedan november månad har detta möblemang ständigt funnits i mina tankar, dag som natt. Bordet har nämligen förvarats bredvid min säng sedan november… Efter att ha klätt om en stol så visste jag vilket hästjobb som väntade i form av omklädseln av de resterande tre stolarna. Jag har klätt om många stolar och enklare fåtöljer, men aldrig något så svårt som dessa stolar och jag rekommenderar ingen att ge sig på det om ni inte är lika envisa som jag… Eftersom stolsryggen är svängd och avsmalnande så drar sig och vrider sig tyget åt alla håll och då definitivt inte åt det håll som ni vill!

Nu är i varje fall alla stolarna omklädda i ett supertyg från Johanson Design och tyget är tillverkat för att fungera som klädslar på restaurang- och krogmöbler. Även bordet är slipat och inoljat och nu står det och lyser upp butiken med sin skönhet. Jag kan tillägga att stolarna är helt underbara att sitta i, som att man blir omfamnad. Bordet har två rejäla iläggsskivor och har en totallängd på 250 cm.

b1

 

b2

a3

 

 

VÄLKOMNA TILL

precis en sån / Farmor Innas Leksaker 

Besök mig gärna på Facebook också!

precis en sån / Farmor Innas Leksaker

7 Responses to “Projektet är avklarat! Ikeamöblemang från 50-talet”

 1. Katarina says:

  Så jäkla snyggt!
  Bra jobbat!

 2. Susie Liljequist says:

  Men gud vad snyggt!

 3. Jonas says:

  Kul!

  Jag har en sån där stol, som har funnits i mitt barndomshem sedan – gissningsvis – omkring 1957. Jag har tidigare googlat runt, men inte kunnat hitta några bilder förrän jag snubblade över dina. Mina föräldrar kallade stolen “Pigan”; jag vet inte om modellen hette så hos IKEA, eller om det var något de hittat på själva.

 4. Vad kul att den kanske har ett namn! Älskar våra stolar, främst för att de är så himla sköna, men även för att de är så vansinnigt snygga!

 5. Mia Krook says:

  Hej, jag undrar om den gruppen finns kvar och vad den kostar Mvh Mia

 6. admin says:

  Gruppen är såld sedan länge.

Leave a Reply

preload preload preload