Feb 11

Idag har jag köpt den sötaste och charmigaste sparbössa som jag någonsin sett. Det är en 13 cm hög häst med en skåra längs hela halsen där manen fäster, där lägger man myntet som sedan rullar ner i hästens mage. Huvudet är löstagbart så att man kan komma åt sina besparingar om det skulle behövas. Jag vet inget om den här hästen, men den känns som 60-tal. Skulle vara himla kul att få veta vem som gjort den!

1a 1b 1c 1e

 

VÄLKOMNA TILL

precis en sån / Farmor Innas Leksaker 

Besök mig gärna på Facebook också!

precis en sån / Farmor Innas Leksaker

3 Responses to “Charmigaste sparbössan i trä!”

 1. Elin says:

  Hej, vad lustigt. Idag var jag på en loppis och köpte en likadan spargris/hästgris som den du skriver om. Jag blev precis som du helt förtjust i designen och börjande googla för att hitta lite mer information om hästen. På min häst sitter det en lapp under med texten “Formgivare L-O Nilsson” Nilsson är dock lite otydligt – kan vara något annat efternamn.

  Hur mycket köpte du din häst för?

  Min var ett riktigt loppis-fynd!! Köpte den av en äldre dam för endast 5 kr(!!!).

  Har du lyckats få reda på mer information om din häst?

  Mvh
  Elin

 2. Jag köpte min för en ringa peng av en god vän. Tyvärr har jag inte funnit någon info om den, så jag tackar dig för att jag nu vet lite mer!

 3. Jennie says:

  Jag har också en sån men vet inget. Det enda jag lyckas hitta på L-O Nilsson är att hen har designat tekoppar i tenn och glas. Hör gärna av er om ni hittar mer info.

  jennie_meier@hotmail.com

Leave a Reply

preload preload preload