Feb 09

När man som jag, har haft butik i snart 10 år, så samlar man även på sig en del fula saker. Ni vet sådana där saker som får fortsätta hänga med eftersom de har en viss charmfaktor. Varje gång jag dammar av eller möblerar om i butiken så möter jag dessa saker på nytt och undrar hur i hela fridens namn de hamnade där…

aa

En svart 80-talsvas som hålls upp av en hand som ser ut att vara en gorillahand. Mycket ful, men som då och då dammas av och som då väcker min förfäran. När köpte jag dig och hur länge ska vi behöva dras med varandra?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2a(99)_big

En liten viking i turkos glas blev utnämnd som det fulaste jag har i butiken av min praktikant Frida och jag kan hålla med! Minns inte ens när denna lilla varelse flyttade in…

 

 

1b(583)_bigFatet i keramik föreställande en plattfisk, minns jag inte heller när den kom till butiken. Antagligen får den finnas kvar tills jag skänker bort den.

 

Väskan kommer från grossistlagret där jag köpte alla härliga sminkväskor, parfymer med mera. Den här väskan stack ut från mängden och skrek 80-tal. Jag kunde inte motstå den och nu lyser den med sin grällhet i butiken!

När jag fortsätter städningen så kommer jag säkert att hitta fler fula/charmiga saker som jag kan visa er. Tills dess önskar jag er en fortsatt skön helg!

 

1a

 

 

 VÄLKOMNA TILL

precis en sån / Farmor Innas Leksaker 

Besök mig gärna på Facebook också!

precis en sån / Farmor Innas Leksaker

 

13 Responses to “Det fulaste jag har!”

 1. Marie says:

  Fast den där glashanden var väldigt poppis på 70 talet. Minns att silverbergs också sålde såna. Har själv en vit (längst in i skåpet) som ren nostalgi.

 2. Gila says:

  Plattfiskfatet var ju inte såå fult…allt ligger i betraktarens öga 😉 (Fast handen…nja…där har du helt rätt…)

 3. Gunnel says:

  Nja, ingenting var väl så fult. Fisken var riktigt fin. Nog har jag bra mycket fulare saker hemma.

 4. Fammo says:

  Fisken är ju inte ful, allt det andra håller jag med om =)

 5. Cinna says:

  Man vet aldrig när det fula blir fint;)

 6. Dina saker var i alla fall finare än den pajas (gissar på 60-tal) som jag köpt på Myrorna. Kunderna som kom in på mitt lilla loppis förfasade sig över den, så nu har jag lagt ut den och en annan pajas på tradera med översriften “En söt och en ful pajas/clown, äldre”. Jag har redan fått ett bud 🙂

 7. Både denna hand/vas och andra svarta och vita 80-talsprylar brukar jag köpa för att jag tycker att de är så typiskt…80-tal. Än så länge tycker jag dock inte att de är vackra.

 8. Fisk fatet har redan hittat en ny ägare, en god vän till mig ville ha det.

 9. Älskar ful-charmiga saker, de får en att tvingas fundera över vad det är som gör att man tycker att något är fult, respektive vackert.

 10. Den pajasen skulle jag vilja se! =)

 11. Elisabeth says:

  Jeg synes den lille viking er rigtig fin 😉

 12. Lybtar says:

  Vilken kul ide. Kan bli ett likadant inlägg här hemifrån. Måste nog ändå medge att den lilla satta vikingen tilltalar mig:)

 13. Antagligen tilltalar han även mig (litegrann) annars hade vi nog aldrig mötts. =)

Leave a Reply

preload preload preload