Dec 07

En stor serie husgeråd i plast, vid namnet Signatur, formgavs under 1950- och 1960-talet av Bernadotte  & Bjørn samt Bernadotte Design. Först tillverkades de vid Husqvarna borstfabrik och senare för Hammarplast. Just dessa skålar med svart borstad utsida i melamin och med insida i blanka härliga färger tillverkades 1959.

 

Har faktiskt aldrig haft den största Husqvarnaskålen förut och jag har definitivt aldrig haft ett helt set med fyra!

 

På tre av de fyra skålarna sitter lapparna kvar undertill!

Visst är de läckra!?

 

Välkommen att besöka min webshop precis en sån

eller min sida på Facebook!

4 Responses to “Husqvarna x 4 Plast att njuta av!”

 1. Flak says:

  Vilka godbitar, sånt uppskattas och gillas=)

 2. Lybtar says:

  Dessa skålar är väldigt fina. De brukar kosta för mycket när vi väl hittar dom. Eller så har de varit väldigt slitna. Så tyvärr har vi inga egna.

 3. De små brukar man kunna hitta i fint skick, dock är nästan alltid de stora förstörda. Däremot kan man alltid få dem fina på utsidan igen med lite Fulgentin! =)

 4. P Ankan says:

  Älskar dessa skålar – särskilt roliga är de med reklamtryck för olika spritsorter som det serverades jordnötter i.på manga barer. Men jag har tyvärr Inga tvåfärgade men alla storlekar och manga färger.
  – Har funderat på kopplingen till specifik designer för dessa, Bernadotte&Björn brukar ju nämnas – men det var ju en byrå och på denna byrå arbetade väl C-A Breger och han gjorde ju kaffekannan “Signatur”!
  Min poäng är att det är ju på den svarta skålen i denna serie samma design på ytan – den härligt räfllade som skiftar i grafit – som på den svarta delen på TV-Kannan – kan det vara Breger som faktiskt ritade skålarna?

Leave a Reply

preload preload preload