Oct 28

Det mina kunder oftast säger då de kommer in i butiken är: Ååh vilken nostalgitripp! Därför tänker jag nu ha en tävling som går i nostalgins tecken! Tävlingen har två uppgifter. Svara på bildfrågan och välja ut en sak ur webshopen som ni har ett nostalgiskt förhållande till och skriv kortfattat om detta föremål.

Fråga:

En sådan läcker väska hängde runt halsen på många kvinnor på 70-talet, minns ni vad de användes till?

Sänd in dina svar till: info@precisensan.se och märk det med Tävling – Väska Svar senast den 4 november 2012

Priset i tävlingen är en underbar bok skriven av Carolina Söderholm som heter Svenska formrebeller – Så här beskrivs boken :

Carolina Söderholm porträtterar här ett tiotal formgivare och designgrupper som alla är välkända namn. De var tongivande under perioden, de revolterade mot tidigare generationers traditioner och lanserade en ny, flexibel livsstil. Vi möter bland annat glaskonstnären Erik Höglund som förde Kostas glaskonst ut i världen, textildesignern Carl Johan De Geer och textilkollektivet 10-gruppen.

Svenska formrebeller bygger i stor utsträckning på intervjuer, artiklar, arkivmaterial och samlingar. Boken är rikt illustrerad, och omslaget med härlig textilkänsla pryds av De Geers mönster Draktyget. Svenska formrebeller är en lika tankeväckande som lustfylld berättelse om en färgstark period i svensk designhistoria!

 

Välkommen att besöka min webshop precis en sån

eller min sida på Facebook!

Leave a Reply

preload preload preload