Oct 19

Dessa tre skönheter med namnet Blå Eld av Hertha Bengtsson har kommit in till butiken!

 

 Den största av dessa kannor har jag aldrig sett förut, mycket snygg form! Här ser ni även tekannan.

Hertha Bengtson (1917–1993) som formgivit Blå Eld var verksam på Rörstrand under åren 1941-1964. Hertha Bengtson arbetade i flera år med att experimentera med form, material och färg innan servisen slutligen släpptes för produktion.  Servisen som starkt skiljde sig från dåtidens serviser, blev snabbt mycket populär och tillverkades under åren 1951-1971. Servisdelarna var utformad med tanken, att allt som man drack eller åt på var vitt, övriga delar som skålar, fat och bringare hade färgen blått. Under åren 1958–1964 gjordes även servisen i rött. Servisen finns även med grå delar, men när de producerades har jag inte hittat någon information om.

 

Välkommen att besöka min webshop precis en sån

eller min sida på Facebook!

 

 

One Response to “Blå Eld – en populär servis!”

  1. Lybtar says:

    Den stora kannan har vi. Den är så snygg så vi vågar knappt använda den 🙂

Leave a Reply

preload preload preload