Sep 27

Det är härligt när man uppnått den åldern eller insikten och kan skratta åt sina egna små egenheter. En av mina egenheter är att jag älskar att förnya och möblera om här hemma. Under årens lopp har jag släpat runt tonvis med möbler, prylar och böcker. Förr när vi bodde i större lägenheter möblerade jag inte bara om, utan jag bytte även rummens funktion. Stackars min man, ibland visste han inte var sovrummet fanns när han kom hem. Jo ni förstår, jag är lite beräknande där! Jag möblerar alltid om när min man är ute på någon resa och jag har då i tanken, tid på mig att rätta till eventuella missar och återställa allt igen innan han kommer hem. Dock har det aldrig hänt, utan den nya möbleringen har varit det som gällt när han kommit hem. Min man gillar egentligen inte förändringar här hemma utan tycker det är “bra som det är”, men han är en väldigt godmodig och snäll man som nästan alltid tycker om dem när de väl är genomförda.

Nu har min man gett mig möjligheten att möblera om igen eftersom han är på en längre resa. Dock kommer han att hitta till sovrummet i varje fall, vi har inte så många rum längre.

Vår lägenhet har öppen planlösning, vilket är härligt, men den kan också upplevas väldigt lååång om man inte “bryter” av och gör små avdelningar. De här gamla teakbokhyllorna som tidigare tog upp en massa väggyta och som jag upplevde som “svarta hål”, står nu rygg mot rygg och delar av köket mot rummet. På ena sidan läshörna och på andra sidan…

… alla min mans kokböcker samt inläggningar och konserver. Här blev också plats för barnbarnets bord och leksaker.

Här en bild över matplatsen med min egenkomponerade taklampa och med det lilla sideboardet som jag renoverade i somras. På bordet Øresund av Børge Mogensen kan man snabbt fälla ut extraklaffen så får många fler plats.

I den lilla hallen där en av bokhyllorna stod förut, står nu ett litet danskt bord  fylld med gröna Isi- och Isikubvaser samt Festivoljusstakar. Nu är här inte mörkt längre!

I soffhörnan har inga förändringar skett mer än att vår förra rumsavdelare nu fått plats bredvid sofforna.

Här står nu alla fackböcker och andra kära ting.

Vi har faktiskt två sideboards i vårt hem, den här har vi haft i många år och även den har jag renoverat. Nu rymmer den alla fula sladdar och kablar från tv och dvd med mera. Ovanpå står min mans samling av Gullaskruvglas samt en italiensk karaff.

Jag är nöjd och känner att det blev en bra förändring. Jag hoppas att min älskade man håller med och inte får en chock när han stiger in genom dörren.

Välkommen att besöka min webshop precis en sån

eller min sida på Facebook!

10 Responses to “Förändring – en gammal vana!”

 1. Carina says:

  Du lever som du lär, ser jag:) Snyggt!
  Tjuren som står högst upp i rumsavdelaren tycker jag mig känna igen, fast mina föräldrar hade en i grått. Vad heter skaparen, nu igen? (Och då menar jag inte gud*lol*)
  Carina

 2. Åsa says:

  Chock? Han kommer att kolla in bloggen och vara helt förberedd på dina hyss denna gång. 🙂

 3. Det är en tjur eller oxe av Aldo Londi från Italien. De brukar vara turkosa men finns även i brunt, grått har jag aldrig sett.

 4. Han ringde faktiskt och sa vad fint det blev! =)

 5. Elisabeth says:

  Elsker dit sofahjørne, så fint 🙂

 6. Gila says:

  Så snyggt hem ni har!! Det platsar lätt i t.ex. Hus och hem RETRO !

 7. Gunnel says:

  Men så snyggt! Gillade speciellt isi-vaserna och festivo-ljusstakarna med den pampiga tavlan ovanför samt gardinerna och det oranga i fönstret.

 8. Tack Gunnel! Det är mina verkliga favoriter i vårt hem också.

 9. Jag kunde ha skrivit det själv! Skönt att det finns fler som jag. Du bjöd på mycket mumma för ögonen också 🙂

Leave a Reply

preload preload preload