Sep 11

För flera år sedan köpte jag två stycken av dessa mycket speciella “stång”-lampor, dock har de blivit stående på lagret eftersom de inte känts helt säkra då det gällt elen. Lamporna är aldrig använda utan var tills för några dagar sedan invirade i papper om både stång och skärmar.

Lampstången är konstruerad som dagens stänger för duschdraperi, nämligen med en fjädrande stång som gör så att stången spänns fast mellan golv och tak. Även nedre delen av stången är justerbar i längd.

På stången sitter tre stycken lampor vilka kan riktas åt valfritt håll. Skärmarna är klädda i ljust linnetyg.

Mina misstankar om att elen inte var helt ok visade sig vara sann. En fackman har nu dragit helt nya jordade ledningar i lamporna och jag känner mig trygg med det! Lamporna är förutom att de är ovanliga och snygga, även himla praktiska. Det finns så många platser i ens hem som är mörka och tråkiga, men där det inte riktigt funkar med traditionella lampor. Denna lampan kan fästas i ett valv, mellan två rum, i ett hörn som behöver belysning på mer än ett håll och det bästa är att det inte behöver borras – bara att flytta när man känner för det!

Är det någon som har information om denna lampan så vore jag mycket tacksam eftersom jag inte vet mycket om den!

 

Välkommen att besöka min webshop precis en sån

eller min sida på Facebook!

11 Responses to “Ovanlig och snygg “stånglampa”!”

 1. Lybtar says:

  Men ga ga ga, den är ju busvass!!!
  Har aldrig sett en liknande lampa. Kul att få se den.

 2. Ja den är något utöver det vanliga! =)

 3. Malin says:

  Hej, kul att du skrev just om el o gamla lampor när jag tänkte fråga dig om detta, har en del finfina loppislampor med gamla ojordade kontakter, vad skulle du rekommendera, är det att byta ut själva kontakten, eller finns det någon slags adapter att köpa?

  Underbar lampa förresten!! jättefin!

  /Malin

 4. Man ska alltid vara försiktig med gamla elkontakter, jag brukar be en elektriker se över mina samt byta kontakten. Dessutom låter jag aldrig gamla lampor stå och lysa när jag inte är hemma, ett tips!

 5. Malin says:

  Tur jag har elektriker i bekantskapskretsen! ;O) Tack för tipset!

 6. Wanja says:

  Denna typ av lampa tillverkades i USA och kallas pole lamp eller tension pole lamp, en av tillverkarna hette Stiffel men men det fanns förstås fler. Nu har du något att göra i helgen om du ska googla efter tillverkaren 🙂

 7. Du är alltid en klippa Wanja!

 8. AL says:

  Supersnygg!!! Jag har inte sett något liknande.

 9. Emil Jarl says:

  Hej. Är lampan tillsalu? Mvh Emil

 10. admin says:

  Tyvärr såld sedan länge.

Leave a Reply

preload preload preload