Sep 04

Serien Trio formgavs av Berit Ternell mellan 1968-1970,  den gjordes även i orange och blå glasyr. I samma färger finns det även skålar, men de har jag tyvärr inte, är dock väldigt nöjd med att ha alla tre Trio i den gröna färgen.

Berit Ternell utbildade sig vid Slöjdföreningens skola och var klasskamrat med Lisa Larson. Efter utbildningen fick Berit Ternell en praktiktjänst på Upsala Ekeby där hon bland annat dekormålade ateljégods av Mari Simmulson och Ingrid Atterberg. Hon har även arbetat vid Bo Fajans, T G Greens potteries i England, Reijmyre, Rörstrand och Gefle. Det som Berit Ternell kanske är mest känd för är servisen Kosmos.

Två av vaserna har kvar sina etiketter och alla är tydligt märkta undertill.

När det gäller keramik så kan det nog inte bli mera 70-tal än så här!?

Välkommen att besöka min webshop precis en sån

eller min sida på Facebook!

Leave a Reply

preload preload preload