Jun 30

Här presenterar jag lite mer av mina doftinköp.

Roger Gallet är en traditionell parfymfirma i Paris som funnits sedan 1862. Detta tvål doftar helt underbart av sandelträ. Tvålen kommer troligtvis från 1970-talet.

 

Denna lilla läckra flaska med en kork som för tankarna till Alvar Altos Savoy, är från Oscar De La Renta. Han är en mycket känd modeskapare som bland annat försett Jacqueline Kennedy med läckra kläder. Parfymen kommer från 1973 och Oscar De La Renta sägs ha blivit inspirerad av sin mammas trädgård och dess dofter.

 

Nästa doft vänder sig till män och det är Aramis After shave. Aramis ingår sedan 1964 i koncernen Estée Lauder och vänder sig till män. Doftar av bergamotte, spiskummin, jasmin och toner av patchouli, ambra och mysk.

 

Nästa lilla flaska har en stor doft och heter Chanel No 19. Den lanserades 1971 och talet 19 valdes för att fira Coco Chanels födelsedag den 19 augusti. Parfymen kom ut ett år innan hon dog. Doften skapades av Henri Robert som är mest berömd för att ha skapat Chanel No 5. När jag söker information om Chanel No 19 får jag veta att färgen på parfymen ska vara djupgrön, men att nyare varianter blivit mycket ljusare. Parfymerna jag har är just dovt gröna!

 

Min mor hade inte många parfymer men hon hade blivit förärad en Chanel No 5 av min far och den stod på hedersplats på hennes spegelbyrå. En gång när jag var 5-6 år kunde jag inte hålla fingrarna i styr utan tog ner flaskan och… lyckades tappa den i ryamattan som låg framför byrån. Jag behöver väl inte ens nämna att det doftade mycket gott om den mattan i åratal.

Snart kommer alla dessa dofter att finnas till försäljning på min webshop och butik precis en sån!

Kika gärna in på min Facebooksida också!

 

 

 

2 Responses to “Ännu mera dofter från då!”

  1. Anta Snaque says:

    Inte alla ryamattor som doftar Chanel No 5.

  2. =) Nej det har du rätt i, fast mor uppskattade det inte!

Leave a Reply

preload preload preload