Jun 21

Att få ta hand om en gammal möbel eller pryl som misshandlats och blivit oälskad – det älskar jag! För två veckor sedan kom min man hem med en stegpall som var rejält misshandlad. Den var inte rengjord sedan 60-talet, hade använts som målarpall och saknade dessutom skruvar till ett av stegen. På bilden här under ser den betydligt bättre ut än vad den i verkligheten gjorde.

 

Jag började slipa och skrapa bort färg i går kväll vilket var riktigt roligt eftersom färgen gick bort. Jag letade även fram passande skruvar för att fästa ett av stegen med. Därefter satte jag igång med att slipa stegen som visade sig vara i teak! Idag har jag oljat in teakstegen och kört över hela pallen med Fulgentin.

 

Så här fin blev den efter lite omvårdnad! Lite färgmärken finns kvar på stegen, men de får minna om dess ålder och historia.  Pallen får stanna kvar hemma hos oss, den kan komma väl till pass när vi ska upp i våra skåp eller när barnbarnet Liam ska hjälpa till vid vasken.

 

Med denna bukett vill jag önska alla en riktigt skön och avkopplande Midsommar!

 

Välkomna till min webshop och butik precis en sån!

Kika gärna in på min Facebooksida också!

6 Responses to “En oälskad stegpall blir älskad på nytt!”

 1. Kalasfint! Och jag håller med, det är härligt att sätta händerna i något som behöver kärlek.

  Glad midsommar!

 2. Visst är det roligt när man får “ta hand om” en gammal pryl! Den blev finfin!

 3. Glömde säga Glad midsommar!

 4. Gila says:

  Jättefin. Jag skäms att berätta men för dryga 10 år sen slängde jag en sån pall på mitt gamla jobb….en äldre kollega blev arg på mig för det….idag förstår jag varför….
  Trevlig midsommar!

 5. Sådant har nog de flesta varit med om, jag har slängt stringhyllor i en container…

 6. Flak says:

  En härlig bruksgrej från förr så gott folk var rädd om dom för bättre kvalite får man leta efter.
  Att dom är snygga skadar ju inte med=)

  Kul och se att det finns fler retrobloggar.

Leave a Reply

preload preload preload