May 16

Nu är det dags för en bloggutmaning bland oss retrobloggare igen. Denna gången har vi bestämt oss för att visa upp våra icke levande djur och nu menar jag inte att frysen ska öppnas… Min tanke var att visa de djurfigurer som bor hemma hos mig, men eftersom jag arbetar i butiken idag, så får det bli butikens inneboende som ni får se!

När jag vandrat runt några varv i butiken för att leta började de olika djuren ploppa fram och de var faktiskt fler än vad jag trodde. Här ser ni en ful fisk i form av ett jättefat, en tupp att ha blommor i och en liten röd spargris.

Kay Bojsesens Songbirds med namnen Sunshine och Ruth har fått en dubbel dos charm! Fåglarna formgav Kay Bojesen på 1950-talet men de kom aldrig i produktion. Nu producerar danska Arcitect Made dem och jag säljer dem i min butik.

Att visa upp butikens djur och glömma bort Aldo Londis underbara formgivning, går ju inte för sig! Här ser ni olika djur i serien Rimini Blu och en häst i brun glasyr. Visst är de fina!?

Det finns fler djur i butiken av Kay Bojesen. Apan, kaninen, hunden och björnen finns också!

Två väldigt slitna och gamla Dalahästar, undras tro vad de varit med om under sina liv?

Hans Bøllings underbara Duck och Duckling lämnar ingen oberörd, de har ett så snällt och milt uttryck.

Liksom Kristian Vedels Birds!

Här en fågel av Lisa Larson som heter Fingal!

Sist får ni träffa Pippi och Pip, fina gamla teakdjur från 1950/60-talet!

Nu har ni fått se butiken alla djur, nu ska jag och mina fyrfotade och levande djur avsluta dagen i butiken och gå hem.

Ni är välkomna till min webshop och butik!

Kika även in på min sida på Facebook!

6 Responses to “Fågel, fisk eller mitt emellan? Bloggutmaning!”

 1. Gunillas says:

  men så mycket fint! kul att se allt samlat!

 2. Gila says:

  ÅÅåå är sugen på att köpa en av de nya Boysen fåglarna…

 3. Jag bara älskar dem! Ska snart ta hem de andra färgerna också.

 4. RETROKNOPPEN says:

  åh, vad mycket trevligt att se! Och Pippi och Pip har en verklig charm / retro – potential 🙂

 5. Benny says:

  Många fina djur, Boyesen-fåglarna och de i trä, Vedels och Bølings ær favoriterna. Jag glömde slänga med min Bitossi-häst ser jag nu, men en sån har jag i alla fall!

 6. Linda says:

  Boyesens fåglar är så läckra, härligt att de fick komma i produktion till slut! Och Londis Rimini Blu-djur är verkligen charmiga.

Leave a Reply

preload preload preload