May 11

När mina föräldrar dog så fick jag ett gammalt avlutat skåp som stått i deras källare. Detta skåp hade jag innerligt önskat mig under väldigt lång tid, avlutade skåp var hett eftertraktade på den här tiden! Under många år stod det så i vår gamla lägenhet från 1920-talet, men när vi flyttade till ett nybyggt hus, funkade skåpet inte längre. Jag tyckte dock för mycket om det för att bara avyttra det, så en god vän till mig lånade det till sitt torp under många år. I höstas såldes min goda väns torp och plötsligt fanns skåpet hos mig igen. Under mer än ett halvt år har jag gått och funderat på vad jag skulle göra med skåpet som orätet och fult stått i min hall.

 

För någon vecka sedan tog jag itu med att spackla igen alla orhål.

 

Jag tyckte att jag spacklade igen tusentals hål och ändå fanns det fler kvar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När spacklandet enligt min mening fick vara klart, började jag grundmåla. Hade jag nu varit en person som gillar stilen “shabby chick”, kunde jag ju nöjt mig här – men jag HATAR allt som tillskrivs shabby chick och målandet fortsatte därför.

 

I hallen, har sedan länge min stora och älskade spegel av Erik Höglund stått, den fick vara inspirationskälla för skåpets målning.

 

Sagt och gjort, skåpet fick bli målat i rött med detaljer i orange! Jag får nog säga att jag är väldigt nöjd! Skåpet, textilen av Marjatta Metsovaara och Aladinlyktorna känns otroligt välkomnande i hallen.

 

Även några trappsteg upp i lägenheten, kan vi njuta av skåpet.

 

Alla dessa möbler som lutades av och förstördes på 70-talet kan ju faktiskt få ett fortsatt nytt liv med lite färg. Inte nödvändigtvis i rött och orange, men jag tycker de förtjänar ett bättre öde än att bara glömmas bort!

Ni är välkomna till min webshop och butik!

Kika även in på min Facebooksida!

 

23 Responses to “En välkomnande hall! eller Avlutade möbler – vad göra?”

 1. Gunnel says:

  Oj, så tjusigt. Tyget bakom, det du satte på skåpet. Bara så perfekt!

 2. kerstin says:

  Synd på det vackra skåpet!!

 3. Renathe says:

  Åh så snyggt!

 4. Marie says:

  Snyggt, men äpplet gilla jag bättre!

 5. Kerstin says:

  Jag tycker du gjorde helt rätt! Skåpet var ju ändå “förstört” ur originalsynpunkt eftersom det var avlutat. Och på 60-talet var det ju väldigt trendigt att måla den typen av gamla möbler i starka blanka färger, så det passar dig bra. Vi hade många sådana möbler både i lägenheten i Uppsala och sommarstugan i Öregrund när ja var liten, som min mamma målat. En stor byrå målades blå med vita lådor, pinnstolar som målades gula, kökssoffor som målades röda och blå, en stor griffeltavla där ramen målades orange.

 6. Det var inte något vackert skåp! Det hade uttorkat trä (läs avlutat) och var fullständigt uppätet av or. Ser det snarare som att ett skåp blivit räddat från soptippen!!!

 7. Ja äpplet är härligt! =)

 8. Maria Brandström says:

  Vad fantastiskt vackert skåpet blev! Älskar det! Får man fråga efter färgkoderna?

 9. Maria says:

  Så bra att du behöll skåpet tycker jag. Jag tycker det är alldeles för många som bara har nya prylar hemma och det blir så slätstruket, precis som om alla bor i en Ikeakatalog. Du har verkligen lyckats att få in skåpet det på ett sätt som gör det riktigt fint och personligt. Skönt med någon som vågar använda färg!

 10. Anta Snaque says:

  Vilken härlig färgklick! Och med tyget bakom som pricken över i. Jättesnyggt!
  (Har faktiskt aldrig förstått den nu uttjatade shabby chic-stilen.)

 11. Emma says:

  Så snyggt! En fröjd för ögat 🙂

 12. Linda says:

  Helfräckt. Läckert. Härligt bryt mellan stil och färg. Funkar perfekt med spegeln och tyget.

 13. Lina says:

  Åhhh!! Alldeles underbart!

 14. Elin says:

  Underbart!! Helt rätt tänkt 😀

 15. Gila says:

  Riktigt snyggt! Och tur att det inte blev shabby shic målat 😉

 16. Sanktolof says:

  Du gjorde helt rätt som målade om skåpet. Det kulturhistoriska värdet var ju redan borta.

 17. Cinna says:

  Oh, vilket färgsprakande inlägg. Fram för färg!

 18. Fru W says:

  Å herrejösses va fint skåpet blev! Har ett stort brunt skåp står i hallen som ytan är i desperat behov av lite kärlek. Nu ska jag inte vara så rädd för att måla om med färg =)

 19. Benny says:

  Jag tycker också att det var rätt att måla det, en bra stomme av riktigt trä som du fixat på ett bra sätt!

 20. Tack för alla positiva kommentarer, känner att jag gjort rätt!

 21. Det blev jätte snyggt. Bra jobbat!

Leave a Reply

preload preload preload