Apr 22

I går fick jag mitt “nya” syskrin och idag har jag fyllt det med alla sybehör jag har. Syskrinet är från 70-talet och så himla fint!

Jag fick nästan plats med allt som jag ville i det. Under hyllfacket finns ett stort fack också. Problemet med detta syskrin är att mitt barnbarn Liam också blev väldigt förtjust i det och tyckte det var en perfekt handväska att bära omkring på…

De senaste åren har jag nästan inte sytt någonting, kanske på sin höjd dukar, gardiner, kuddfodral och gardiner. Däremot sydde jag mycket förr, både barnkläder, lapptäcken, kläder till mig själv och till min son. Får se om jag frestas att börja igen, nu när jag har alla saker på plats i ett så fint syskrin.

Den sysak som funnits längst i min ägo är denna nåldyna med inbyggdt måttband. När jag var nio år var jag med på min mormors bouppteckning och fick då välja en sak och då valde jag denna!

Jag är uppvuxen med en mor som sydde, stickade och virkade allt som jag och mina dockor hade. Jag vet inte hur många dockkläder hon sydde och stickade. Jag fick alltid höra hur söta och fina kläder jag hade, dock uppskattade jag inte detta lika mycket när jag kom upp i tonåren. Jag önskade inget högre än att få färdigsydda käder!!!

Den bruna mössan och tröjan har jag kvar till min docka.

Mönsterboken är även en saga. Gissa om jag har läst den många gånger!?

När jag gick i fjärde klass fick jag äntligen syslöjd. Jag har kvar min bok med alla sömnadsprov. Använder den då och då som en liten uppslagsbok när jag glömt hur något stygn ska sys.

 

 

 

 

 

 

 

Några andra saker som finns i mitt skrin är en gammal handsmidd sax och en “örngottskrusare”.

De här gamla sybehören har jag också haft länge och tycker de är så charmiga.

De här monogrammen fick jag för många år sedan av en god vän som hittat dem i det gamla huset hon köpt. Tanken är att när jag syr något plagg till mig själv, ska de prydas med C Ö!

Som avslutning vill jag bara påminna om att jag har FRAKTFRITT i webshopen och 10-20% rabatt i butiken – Välkomna in!

Välkomna också att besöka min Facebook-sida!

 

 

 

9 Responses to “I mitt syskrin!”

 1. Wanja says:

  Handväska! Jojo, det ska böjas i tid 😀

 2. Gila says:

  Underbart skrin!

 3. Erry says:

  Åh, vilket underbart syskrin! Såg det i Facebook-gruppen och blev kär. Men förstås var det ju redan sålt. 😉 Grattis till ditt fynd.

 4. Hej Carina

  Det blev jatte fint!
  I am so happy it has found a good home.
  Ha en trevlig söndag
  LOVE PEACE enJOY
  Julie
  xl

 5. Anita Ivarsson says:

  Du väcker gamla minnen till liv. Även jag hade denna arbetsbok i textilslöjd med sömnadsprover. Fint syskrin med gott om plats. Själv har jag en mindre allmogekista där locket lossnat p.g.a. för mycket innehåll.

 6. Marie says:

  Jag har också en sån arbetsbok! Och får nu äntligen överta min mors syskrin
  fast det är ett i trä som man drar ut på båda håll. Monogramböcker är också
  fina.

 7. Linda says:

  Jättefint syskrin – och väldigt praktiskt dessutom!

 8. My says:

  Hej,

  Jag heter My och går på Sätergläntan i Dalarna, som är en skola för slöjd och hantverk. Jag går träutbildningen och håller nu på att bygga ett syskrin som projektarbete. Mitt skrin är ser inte ut som “verktygslådemodellen”, utan mer som ett klassiskt skrin. Jag är på jakt efter lite bakgrundshistoria om syskrinet men har väldigt svårt att hitta något. Så hittade jag din sida, där du har det här gulliga syskrinet, och undrar om du kanske vet något om hur och när syskrinet kom till?

  Om inte, skulle jag vara hemskt glad om ni vet någon annan som jag kan fråga.

  Vänligen,

  My Nordström

  0708368441

 9. Syskrinet är troligtvis från 70-talet. Det jag kan tipsa dig om är att gå in på mitt antikforum PES och ställa din fråga där – kanske någon som kan hjälpa dig.
  http://www.precisensan.com/antikforum

Leave a Reply

preload preload preload