Mar 25

Hemma hos oss får vi aldrig riktigt till det med lampor, det saknas alltid lampor någonstans. Det senaste halvåret har vi inte haft någon lampa över matbordet, men i helgen har vi fått hjälp med att rätta till det i varje fall!

Lampan har jag själv komponerat ihop med hjälp av en god vän som monterat. Det är tre Luxusstavar som jag fäst i en ställning som jag satt ihop av olika delar av gamla lampor. Jag är jättenöjd med att ha fått ljus över matbordet och med att lampan blev så snygg.

 

Mina Fagerhultslampor “Svamparna” har jag visat förut, men de är klara favoriter här hemma. Det tog några år innan jag förstod att även foten gick att tända…

 

I hallen har vi en lampa som vi tror är nytillverkad, men vi vet inte.

 

En annan lampa som vi också gillar skarpt är denna med orange skärm.

 

En annan orange lampa med en skärm som jag sytt själv, har jag inte bestämt om den ska få stanna. Anledningen är att jag inte kopplat in en kontakt i den och vet inte hur den ser ut när den lyser. Lampfoten är av P O Ström och har en matchande kompis i form av en vas.

Den sista lampan som jag visar är en Knubbling från Atelje Lyktan.

 

Ja, det var i stort sett de ljuspunkter som finns i mitt hem! Nu ska jag ut på terrassen till den bästa av alla lampor – SOLEN!

Kika gärna in och läs andra retrobloggares inlägg om lampor, ex:

Loppisgalen

Skaffaren

Länk till butiken och retroshopen precis en sån

 

16 Responses to “Mina lampor – Bloggutmaning!”

 1. form55 says:

  Visste inte att det fanns en lampa i PO:s serie. Mitt inlägg är uppe nu också.

 2. Gila says:

  Snygga lampor allihopa! Imorgon bitti kommer mitt inlägg.

 3. […] in andra bloggar och deras lampor; t ex Precis en sån som har en P O Strömlampa som jag inte skulle tacka nej till. Share this:TwitterFacebookLike […]

 4. Läckra lampor! Och vad kul att få så lite bilder från ditt hem, som t.ex. Aladdin-lyktorna.

 5. ..få SE lite bilder från ditt hem.. menade jag 🙂

 6. Carl says:

  Men vad vet du om hallspegeln? Den var ju helt fantastisk!!!

 7. Ja visst är spegeln fin! Den är formgiven av Erik Höglund för Boda på 70-talet.

 8. Det är alltid spännande att kika in hos någon annan, både av nyfikenhet och för att få inspiration. =)

 9. Anta Snaque says:

  Hittade hit via en annan blogg. Kul att få titta in hos dig/er. Oj, vilka snygga lampor!
  För första gången har jag antagit en bloggutmaning, så idag blir det lampvisning även hos mig.

 10. Vad kul, ska även kolla in ditt inlägg.

 11. RETROKNOPPEN says:

  Oj vilken uppiggande sida av fina lampor! Och vad glad jag blir när jag ser din orangea golvlampa. Precis min smak.Ja, och även de andra. Tack för titten 🙂

 12. Peter says:

  Tjusiga lampor!

  Din lampa i hallen säljs ny hos Coctail Deluxe.

  http://www.coctail.nu/belysning/golvlampor/golvlampa-2ball-retro.html

 13. Svamparna kommer väl från Atelje Lyktan, där köpte i alla fall mina föräldrar sin.
  Din egenkomponerade lampa är verkligen snygg.

 14. Det var vad vi anade! =)

 15. AL says:

  Vad glad jag blev när jag såg din oranga hallampa. Den är nämligen väldigt lik min oranga bordslampa som jag länge undrat över var den kommer ifrån så nu trodde jag att jag äntligen skulle få veta eller åtminstone få någon ledtråd. Men nu verkar ju din vara nytillverkad och min är troligen från 60- eller 70-talet. Så jag får nog undra vidare.

 16. Ja nu vet jag att den är ny, vilket jag också misstänkte. För min del spelar det mindre roll, den fyller sin funktion bra.

Leave a Reply

preload preload preload