Mar 23

I början 1970-talet så formgav Signe Persson-Melin sin stengodsservis för Boda Nova. 1972 kompletterades servisen med matchande bestick. Besticken tillverkades i vitt och brunt (svart) stengods, alltså samma färger som servisen.

Besticken gjordes också med trähandtag för att inte bli så tunga och då i Packa-wood. Resultatet blev fantastiskt vackert – men mycket dyrt!

Handtagen tillverkades till en början vid Iföverken, men flyttades senare till Japan. Till skaften ville Signe ha kraftiga handsmidda “blad” vilket inte längre fanns i Sverige. Handsmidda blad skulle också ge mer av en hantverkskänsla. Allt som gjordes i Sverige vid denna tiden, var pressade tunna bestick och det skulle inte passa handtagen. Därför fick man tillverka bestickbladen i Danmark.

 

Alla förpackningar formgavs av John Melin och var noga uttänkta för att berätta något för kunden om innehållet. Det kan man väl säga att dessa gör!?

 

Jag har själv under många år haft 6 knivar och 6 gafflar i packa-wood och med ljus och lykta sökt efter framförallt skedar men även fler knivar och gafflar. Nu har jag haft den enorma turen att jag hittat besticken och nu har jag nästan 12 av alla!!!

 

När våra gäster äter med dessa bestick så brukar de bli förvånade av hur sköna de är att hålla i och hur bra de är att äta med. En liten rolig historia bakom formen och storleken på knivbladet är att John Melin älskade sås och önskade sig en rejäl kniv för detta ändamål!

 

Med detta önskar jag alla en riktigt skön helg och jag hoppas att solen kommer att lysa gott på er hela helgen!

Länk till butiken och webshopen precis en sån

9 Responses to “Bestick i Packa-wood”

 1. katrin says:

  De hade jag inte tackat nej till!
  Tyvärr verkar de väldigt svåra att hitta. Kul att orginalaskarna följde med, de är i en klass för sig!

 2. Ja askarna var en riktig bonus!!!

 3. Kristina says:

  Fantastiska bestick! Men jag har en fråga här om tyget faktiskt. 😉 Köpte just en längd av samma textil.. Har du någon aning om vem som gjort det?

 4. Tyvärr vet jag inget om textilen, har den själv hemma och använder den som en löpare.

 5. Gisella Werner says:

  Fantastiskt vackra! Och tallrikarna också!

 6. Peter Paine says:

  I am trying to buy 3 forks to complete my set of 5,l am also interested to increase my full set of Packa Wood S Pevsson-Melin.
  Can you help it would be appreciated.

 7. admin says:

  They are really difficult to find. =(

 8. kerstin says:

  hej! vad heter denna modellen? vi har köpt två knivar på loppis och hoppas på att hitta fler. himla sköna att hålla i!

 9. admin says:

  Det är Signe Persson-Melin som formgav dem för Boda Nova och de har inget namn. Du får söka på Packawood och Boda Nova.

Leave a Reply

preload preload preload