Mar 07

Efter en rask promenad på 40 minuter med hundarna, är jag framme vid butiken. Nu börjar dagens arbete. Först och främst måste ordrar checkas av, betalningar kollas upp, ordrarna packas och sedan rullas iväg med Dramaten till Posten. Idag var det bara små och lättpackade saker.

 

En leverans med förbrukningsmaterial kommer. Största problemet är var jag ska göra av allt!?

 

Har massor av saker som måste fotograferas och läggas ut på webshopen, vet inte riktigt var jag ska börja. Att lägga ut saker på webshopen är oerhört tidskrävande, 20 nya föremål i shopen innebär cirka 6 timmars arbete…

 

I morgon kommer det en kund som jag vet vill se på bestick, alltså måste alla dessa påsar med bestick sorteras, poleras och prismärkas.

 

Av de åtta stolar jag köpte in förra veckan, är tre fortfarande inte omklädda. Det måste fixas innan butiken öppnar.

 

Just det! Jag måste fixa i ordning skyltningen till restaurang Mando! Jag måttar upp skyltfönstrets mått på golvet och gör en låtsasskyltning, denna gången blev det skyltning i rosa och orange. Skriva ut en skyltbeskrivning och inventeringslista och sedan packa ner allt i en låda i väntan på avhämtning. Klart!

 

Just det, jag måste fixa nya lappar på kassamaskinens knappar. Nya sorters varor kräver rätt sorts knappar beroende på om det är moms eller ej på varorna.

 

Med jämna mellanrum knackar det på något av skyltfönstren och någon glad kund vill komma in. I går frågade en sådan kund varför jag har öppet så sällan. Jag förklarade att jag har öppet 4 dagar per vecka och resten av tiden försöker jag att sköta webshopen och allt annat…

Jag älskar min butik och mitt jobb! Det enda problemet är att jag vill så mycket och hinner så lite.

Länk till butiken precis en sån

6 Responses to “Vad ska jag hitta på idag då?”

 1. Linda says:

  Tack för ett spännande inlägg! Så roligt att se hur en dag kan se ut när man jobbar i retrobutik! Jag känner verkligen igen det där med tiden, 48 timmar på ett dygn hade verkligen inte skadat! Jag har inte ens öppnat upp min kommande webb butik ännu men jobbar typ dygnet runt redan nu. Och jag har ju inte ens en fast butik. jag förstår inte hur du hinner. Vilken super woman!

  Mvh

  Linda

 2. Skaffaren says:

  Nickar igenkännande 🙂

 3. Mylla says:

  du behöver en praktikant! Anmäl dig till AF och säg att du gärna tar emot nån som tex behöver arbetsträna 😉

 4. Hehe, bra inlägg för en sån som mig som bara ser det romantiska skimret med att ha en egen liten retrobutik

 5. Visst är det kanske “romantiskt” men framför allt hårt och disciplinerat arbete!

 6. Erika says:

  Håller med Mylla – låter som att du behöver en extra hand!

Leave a Reply

preload preload preload