Mar 02

För någon vecka sedan, blev jag kontaktad av en man som hade läst ett av mina blogginlägg som handlade om tidskrifterna Form som jag hade köpt in. Vi pratades vid en stund och det visade sig att mannen som ringde hette Stephen Gip och hade formgivit möblerna som fanns på omslagsbilden på ett av numren, nämligen numret som ni ser här under.

Stephan Gip är inredningsarkitekt och född 1936. Han har formgivit mycket barnmöbler och är bland annat känd för sin berömda och prisbelönta barnstol Robust från 1962.

 

 

 

 

 

 

 

I Form nummer 9 från 1967 finns även hans pappmöbler med på bild.

Här ytterligare en sida om hans plastmöbler.

I slutet av tidningen fanns denna härliga annons för hans möbler!

 

Nu ska jag kontakta Stephan Gip och be om hans adress, så ska jag skicka tidningen som en liten present till honom!

Önskar er alla en skön helg med förhoppning om sol- och vårväder!

Länk till butiken precis en sån

 

 

 

 

 

 

7 Responses to “Stephan Gip – formgivaren som tänker på barnen”

 1. Renathe says:

  Kul! Åh! jag skulle bra gärna vilja ha den där stora gula blomman med rött mittparti!
  Ha en trevlig helg själv!

 2. susanna svensson says:

  Det här verkar ju vara en seriös andrahandsaffär till skillnad från många andra. Hur lyckas ni få verksamheten att gå runt när ni ska konkurrera med Myrorna. bra begagnat, prio1, erikshjälpen etc etc som förutom att de får sina prylar gratis dessutom blir överösta med gratis personal som de dessutom får ett bidrag med 5000 i månaden för. Osund konkurrens anser jag att det är-

 3. Att ha denna form av verksamhet kräver att man brinner för det man gör, det blir ett sätt att leva helt enkelt. Kommer aldrig att bli rik på det, men jag har ett arbete där jag lär mig något nytt varje dag och ett arbete som jag stortrivs med. =)

 4. Gila says:

  Så roligt att han hörde av sig!

 5. Ja det är alltid kul att få lära sig mer och att få glädja någon!

 6. Eva says:

  Hej! Jättekul att se! Jag är barndomsvän med hans syskonbarn. Läste häromdagen om hans berömda uppblåsbara möbler i boken “Svensk designhistoira”. Blev nyfiken, googlade och kom därmed till din blogg. Hälsningar

 7. Vad kul Eva! Stephan Gip har ju gjort många fantastiska saker!

Leave a Reply

preload preload preload