Feb 10

De här glasen kunde jag inte motstå att köpa in till butiken. De är otroligt stora och jag tror de rymmer 45 cl. Glasen ska ha specialtillverkats på något glasbruk i Småland på uppdrag av Pripps, som firade 150-årsjubileum 1978. De anställda fick dessa glas som gåva vid jubileét. Misstänker att glasen är inspirerade av 1800-talets glas.

 

Måste även visa er denna trave med bestick, av Signe Persson-Melin för Boda Nova, som ligger i sina originalboxar, dock inga lock. Jag tror inte att jag vid fler tillfällen får möjlighet att hitta dessa bestick i så stort antal och i detta fina skick.

Besticken har handtag i stengods (svarta eller vita) och bladen är handsmidda i Danmark.

Glasen finns kvar i butiken, besticken har hittat ny ägare.

Länk till butiken precis en sån

7 Responses to “Maffiga glas och mastiga bestick”

 1. Carl says:

  Vad heter bestickserien & vem tillverkade? Superfina!!!

 2. Som jag skrivit i bloggen så är det bestick formgivna av Signe Persson-Melin för Boda Nova.

 3. Carl says:

  Tack! Måste ha missat Boda Nova nånstans.

 4. Helena says:

  Åh, vad glad jag blev när jag såg glasen här. Jag har exakt likadana glas och har undrat så var de kommmer ifrån. Dessa glas är mina favoritglas. 🙂

 5. Bara att gratulera Helena!

 6. Carin Holmquist says:

  Hej!
  Har några sådana glas och undrar om jag kunde få köpa till några av dig – 4 stycken vore toppen!!

 7. Tyvärr är de sålda.

Leave a Reply

preload preload preload