Jan 31

I början av 90-talet fick Signe Persson-Melin än en gång möjligheten att formge en hel servis. Denna gången var servisen i stengods och den formgavs för Boda Nova och fick namnet Signum.

Inspirationskällan denna gång var ett bestick från 1700-talet. Bestickens virade skaft gav upphovet till randmönstret i relief. I serien ingick båda själva servisen, bestick samt glas.

Servisen gjordes i den milt gröna celadonglasyren som jag visar här, men även i en benvit variant. Hänkeln på koppen och muggen är speciellt uttänkt för att man skulle ha fingrarna så långt som möjligt från den heta koppen.

1994 belönades servisen med det svenska designpriset Utmärkt Svensk Form och Design Plus, första pris på den Internationella Frankfurtmässan Ambiente.

Det ska bli kul att duka upp med denna servis i butiken, det är nämligen inte ofta som jag haft turen att ha så många delar inne på samma gång! Glasen och besticken skulle jag gärna också ha!

Länk till butiken precis en sån

4 Responses to “Signade Signum!”

 1. Jenny says:

  Den servisen hade jag inte sett förut. Vad kul att få se!

 2. Den är attans svår att hitta, tyvärr!

 3. Moa Hansson Broman says:

  Hej,
  finns den kvar i butiken?
  Kan man köpa den? Mina morföräldrar började spara på serien åt mig på 90-talet men sen slutade de sälja den. Nu letar jag efter fler delar.

 4. Alla delar som finns på bilden finns inte kvar, dock finns det lite kvar.

Leave a Reply

preload preload preload