Jan 28

När jag öppnar dörren till innersta rummet i butiken, mitt lager, så strömmar en väldoft mot mig. Det är en blandning av lavendel, parfym och rakvatten. Dessa fantastiska dofter från 60/70-talet kunde jag inte låta bli att köpa, när jag gjorde mina andra inköp på grossistlagret.

Här ser ni en vacker förpackning med tvålen Lavenda.

 

Här den klassiska parfymen/Eau de Colognen 4711. Denna doft har funnits sedan 1700-talet och namnet har den fått från det ursprungliga parfymeriets husnummer på Glockengasse i Köln. Flaskorna jag köpt är små mini-flaskor som endast är 5,5 cm höga, doften är däremot stor!

Parfymens historia sägs vara den att Wilhelm Muelhens år 1792 fick det klassiska parfymreceptet i bröllopsgåva av en munk. Även designen på flaskan är för övrigt minst sagt klassisk. Mannen bakom designen heter Peter Heinrich Molanus och sedan 1822 har flaskan haft det utseende som han gav den.
Det var franska soldater som tog med sig parfymen till sitt hemland och namnet ”Eau de Cologne” är helt enkelt franska för “vatten från Köln”. Idag används det också som en allmän beteckning för en parfym med lägre koncentration av doftämnen. Napoleon lär ha varit en stor anhängare av 4711, både för väldoftens skull och som dryck – förr var många parfymer kemiskt sett att jämföra med en välkryddad likör.

 

En annan klassiker är rakvattnet Old Spice som tillverkats sedan 1938. Flaskorna som jag köpt in är även de i miniformat och är knappt 6 cm höga.

 

Den här har jag visat i ett tidigare inlägg, men den passar så bra i det här sällskapet att den får en repris. Jovan Sex Appeal for men som fortfarande tillverkas.

Alla de här produkterna finns till försäljning i butiken precis en sån samt i webshopen.

3 Responses to “Lavendel – 4711 – Old Spice”

  1. Använder fortfarande Old Spice. Bra blogg, have a nice day

  2. Tack! Du har själv också en trevlig blogg! =)

  3. Magnus says:

    Vilken kul blogg! Och Din affär verkar mer än spännande. Välkommen att titta in “hos mig” också på The 70s (www.70s.se) om Du har lust.

    Bästa hälsningar
    Magnus

Leave a Reply

preload preload preload