Jan 19

Under alla år som jag haft butik, så har butiken prytts av Anne Nilssons vackra Aladinlyktor. Den enda gång som jag inte haft några Aladinlyktor i butiken var i början av Maj 2011 eftersom jag sålde alla på ett bräde till ett spa i Tyskland. Slutsålt – Aladinlyktor

Mina besökare i butiken brukar undra om lyktorna är nya eftersom de är i så fint skick. Nej, det är de inte! Dock har jag ett knep för att få dem så här fina.

De små hållarna i mässing , brukar ofta vara svarta, ärgade, skitiga och fula.

Lägg hållarna i en mugg och fyll på med en blandning av 1/4 ättika och 3/4 vatten. Ställ in muggen i micron cirka 2 minuter. Ta ut dem och låt allt svalna. Diska sedan av dem och polera dem torra. Ta Da – då blir de så här fina! Som nya!

Det här sättet att rengöra, är betydligt enklare och mer miljövänligt än att använda sig av mässingsputs. Lycka till nu med ert putsande!

Länk till butiken precis en sån

7 Responses to “Ta hand om dina Aladinlyktor!”

 1. Jag hittar aldrig dem på loppisarna.

 2. De har blivit betydligt populärare de senaste åren.

 3. Retrolux says:

  Bra tips!
  Har en drös hemma som jag ska piffa till, hittar dem då och då. Nu senast en röd för 25 kr. Gissa om jag blev glad! Hittade tre i fyndrummet på en loppis här i stan också. Den dyraste kostade 12 kr…

 4. Linda says:

  Vilket bra tips! Synd bara att jag inte har någon micro – så retro är jag.
  Men jag får väl gå hem till någon annan och micra lite. 😉

 5. AL says:

  Jättebra tips. Det ska jag anteckna.

 6. Maria says:

  Men… metall i mikro? Det trodde jag var helt förbjudet, har hört om hur det börjat spraka och blixtra när folk fått in lite folierester i mikron bara! Vet inte om jag törs prova… Kan man inte mikra vattnet först så det blir hett, och låta dem stå i det en stund?

  Köpte min första Aladin idag, en liten svart. Hoppas jag hittar några till.

 7. Metallen måste vara täckt av vätskan Maria, då händer det inget.

Leave a Reply

preload preload preload