Dec 18

Signe Persson-Melins Sill i Kvadrat är lika älskad nu som då den formgavs 1968 för Boda glasbruk. Inspirationen var Signes bankade keramik som översattes till glasburkar i olika storlekar och med korklock. Boda glasbruk blev faktiskt räddade ur en svår ekonomisk kris tack vare den här försäljningssuccén! Efter hand utökade serien med brännvinsflaskor och kannor, Brännvin i Kvadrat och kryddburkar Kryddor i Kvadrat.

Nu kommer tävlingsuppgiften! Vad skulle ni fylla Kvadratburkarna och Brännvin i Kvadratflaskorna med nu till jul? Ditt svar vill jag ha in senast den 23 december 2011 Vinnaren får ett presentkort värt 300 kr!

Lycka Till!

För er som vill läsa mer om Signes Kvadratserie kan läsa här: Funktion i Kvadrat

Länk till butiken precis en sån

 

 

20 Responses to “Fjärde Advent och tävling”

 1. Hans L. Olofsson says:

  Julen är ju snart förbi, och då blickar vi framåt mot våren. Vad passar då bättre än en hyllning till ljuset?
  I flaskorna skulle min hemgjorda hjortronlikör få påminna om att det kommer en sommar, också här i norr, och i burkarna skulle inlagda rotfrukter och morotsmarmelad få vara en sista rest av den mörka årstid vi snart lämnar bakom oss.

 2. Kajsan says:

  I flaskorna hemkryddad lingonsnaps med vanilj och stjärnanis och en hemgjord citruslikör (apelsin & citron).
  I burkarna torkade godsaker från sommaren och affären: trattkantareller, go-jibär, mynta, dragon, kanderade rosenblad och honung från min kompis trädgård . Och i den största burken hemgjord muesli.

 3. Ulrika says:

  Ur flaskorna vill jag servera min mans egenhändigt gjorda dessertvin med sin starka doft av russin och fikon. I de större burkarna kan jag ha allt vad julen hör, rödbets sallad, och många olika sorters sill, men en av burkarna spar jag till makens spritindränkta körsbär som ligger och simmar glatt i sin likör. De minsta burkarna får bli små gömmor åt julens alla väldoftande kryddor.

 4. Kicki says:

  De små burkarna (perfekt gåbortpresent) skulle jag fylla med julsalt (flingsalt, rosépeppar, chiliflakes och dragon) och den stora med skumtomtar!
  /Kicki

 5. Åsa says:

  Torkad svamp, företrädesvis trattkantareller och gul trumpetsvamp i kvadraterna. Flaskorna skulle få syltade varianter av detsamma.

 6. Heidi says:

  Kvadratburkarna skulle jag fylla med nejlikor och rosenblad, göra några hål i korken med en stoppnål (så hålen knappt syns!) och placera bredvid min säng. Så jag varje morgon fick vakna upp till en ljuvlig doft.

  Flaskorna “Brännvin i kvadrat” skulle jag faktiskt fylla med Coca Cola till helgen. Tänk vad exklusivt det skulle kännas helt plötsligt att servera vanlig cola! Något jag tror alla skulle uppskatta.

 7. Kia M says:

  Skulle fylla med olika sorters likör/ sprit som man har. Lägger en liten etikett runt halsen om innehållet 😉
  Då får alla välja det som dom själva vill ha och alla blir glada /nöjda och mår bra.

 8. elin dofs says:

  I burken skulle jag lägga kanelstänger och i burkarna andra julkryddor, sen knyta röda band/rosetter runt och ställa dem på kryddhyllan

 9. Jag skulle fylla med torkade gula kantareller, trattkantareller, svarttrumpetsvamp – ja alla goda svampar och göra fina etiketter till och spara, det går åt så lite torkad svamp om man maler ner till fint mjöl så det blir nog svamp-kryddburkar av allihop!

 10. Simon Kinnunen says:

  Skulle defenetivt ha i det jag andvänder mig mäst av! Flingsalt, grovmalen pepper, timjan, Persilja, Kaffe, socker, curry

 11. Emma-Lena Svedberg says:

  Jag skulle ha knäck i den ena och egenkryddad äppel och anis snaps i den andra!

 12. elin says:

  Det skulle förgylla julbordet, att använda som upplägningsburkar/serveringskannor

 13. Björn Persson says:

  I brännvins-flaskorna skulle jag ha min egengjorda Habanero-snaps.
  I burkarna skulle jag ha en blandning av flingsalt och torkad, smulad jalapeno.

  Det kan behövas lite hetta i kylan och mörkret!

 14. Marie Lyander-Magnusson says:

  Kvadrat burkarna, modell större, skulle jag fylla med Svanbergasill, Åke´s tomatsill och 3 peppars sill, ett nytt recept som skall testas till jul.
  Flaskan kommer att fyllas med en välkryddad Bäsk!
  God Jul på dig, hälsn Marie

 15. Åse says:

  I kvadratburken skulle mina egenhändigt plockade svarta trumpetsvampar få bo och i brännvinsflaskan skulle jag ha min chiliolja gjort på hetaste piri-piri!

 16. Michaela says:

  Om jag hade dessa burkar och flaskor skulle jag och min familj göra hemmagjord sylt och saft och hälla i. Finna inget godare!

 17. Caroline says:

  I flaskorna skulle jag ha hemkokt saft, skogshallon och fläder/citron.

  Burkarna skulle jag fylla med hallonte (älskar hallon:), kattgodis, rörsocker, hårda färgglada karameller, kryddblandning och i den största burken mina små knapriga kardemummaskorpor.

  Ha en God Jul!

 18. Sylvia says:

  Detta är ju de perfekta burkarna och flaskorna för förvaring och servering av min underbara Romtopf, som är satt i somras med hela säsongens bär och 1 1/2 liter rom med socker.
  Står fortfarande i sin romtopfkruka då jag inte vetat hur jag skulle dela upp rom och frukt på bästa sätt. Det är ju en lyx som ska njutas nu till julen. Hallon, jordgubbar, körsbär, krusbär, plommon, persikor m.fl.. frukter är nu söta och har krympt ihop lite men med smak av rom. Romen har blivit en söt “likör”.

  Som det nu är har allt stått mörkt och svalt. Nu ska det fram i ljuset. Tack för tipset även om jag inte vinner.
  God Jul tillbaka!

 19. annelie says:

  I både burkar och flaskor skulle jag ha sånt jag tillverkat själv av bär, frukt och grönsaker. Eller svampen från skogen, ej att förglömma=)

 20. Amanda Hesselgard says:

  Flaskorna hade jag fyllt med min fantastiskt goda hemmalagade rabarberglögg! Ekologisk rabarbersaft som kokas upp med vitt vin och glöggkryddor – MUMS!

  De vackra burkarna hade jag säkerligen fyllt med torkade trattkantareller – speciellt efter ett sådant här svampår, men även med inlagda tomater tillsammans med rosmarin och vitlök från växthuset till sommaren!

Leave a Reply

preload preload preload